Ekonomi Apple CEO’sunun hayatını Ku Klux Klan değiştirmiş

Apple CEO’sunun hayatını Ku Klux Klan değiştirmiş

16.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teknoloji devi Apple’ın CEO’su Tim Cook’un ‘memleketi’, ABD’nin güneydoğusundaki Alabama eyaleti.

Apple CEO’sunun hayatını Ku Klux Klan değiştirmiş

Cook’un hayata bakışı, burada geçirdiği ergenlik döneminde ırkçı Ku Klux Klan (KKK) grubunun bir şiddet eylemine şahit olmasıyla değişmiş.
New York Times gazetesi, 3 yıl önce Apple’ın kaptan koltuğunu Steve Jobs’tan devralan Tim Cook’un şirkette yavaş yavaş kendi stilini oturtmaya başladığını ancak önemli eleştirilerin belirdiğini yazdı.
Tim Cook’un geçmişi hakkında eskiden ketum olduğunu, yeni yeni kendini anlatmaya başladığını yazan gazete, 53 yaşındaki CEO’nun aralıkta Alabama Üniversitesi’nde paylaştığı, fazla bilinmeyen bir anekdotu aktardı.
Buna göre Tim Cook 1970’lerde Alabama’da yaşadığı küçük kasabada bisikletle gezerken siyahi bir ailenin evinin önünde ateşe verilmiş bir haç ve KKK eylemcileri görür. Eve taş atıldığını fark edince ‘Durun’ diye bağıran Cook, kukuletasını kaldıran bir KKK üyesinin yerel kilisedeki papaz yardımcısı olduğunu anlayınca şaşkına döner.

Sihir bekliyorlar...
New York Times, Tim Cook’un, “Bu görüntü beynime işlendi ve hayatımı değiştirdi” dediğini ve o andan itibaren hayatta ne yaparsa yapsın, insan haysiyetini ön planda tutmaya karar verdiğini yazdı. Cook bu açıdan Apple’ın insanlığı ilerlettiğini düşünüyor.
Ancak New York Times’a göre, Cook’un bu gibi sosyal görüşleriyle vitrin oluşturmaya çalıştığı yönünde eleştiriler var. Gazete, yatırımcıların Cook’tan artık ‘sihir’ beklediğini, 150 milyar doların üzerinde nakit parası olan Apple’ın akıllı saat iWatch, akıllı televizyon iTV gibi farklı ürünler çıkarmasını umduğunu yazdı.

Haberin Devamı

Aşırı ısınan USB şarjları topluyor
Apple’ın iPhone 3GS, iPhone 4 ve iPhone 4S cep telefonlarıyla birlikte verdiği USB şarj adaptörleri değiştiriliyor. Söz konusu USB şarj, aşırı ısındığı için güvenlik riski oluşturuyor. Şarjlar Türkiye dahil 37 ülkede satıldı. Sorunlu adaptörde Model A1300 yazıyor ve CE işareti koyu gri. Bunun yerine verilecek A1400 model numaralı şarjlarda CE işareti açık gri. Şarj adaptörleri İstanbul Zorlu Center’daki Apple Store’da veya programa katılan bir Apple yetkili servis sağlayıcısında değiştirilebilecek. Değişim için adaptörün yanında verildiği telefonu da getirmek gerekiyor.