Ekonomi Asgari ücret 2022 ne kadar olacak? Teklifler belli oldu: Yeni asgari ücret için sunulan rakamlar

Asgari ücret 2022 ne kadar olacak? Teklifler belli oldu: Yeni asgari ücret için sunulan rakamlar

05.12.2021 - 22:02 | Son Güncellenme:

2022 Yılına girmemize sayılı günler kala, yeni asgari ücretin ne kadar olacağı gündemden düşmüyor. Milyonlarca çalışan asgari ücret 2022 ne kadar oldu, açıklandı mı arayışına geçti. Geçtiğimiz hafta ilk toplantısı yapılan asgari ücretin 2. ve 3. toplantı tarihleri de belirlendi. Peki asgari ücret 2022 ne kadar olacak? İşte ilk toplantıda çıkan asgari ücret net - brüt teklifleri...

Asgari ücret 2022 ne kadar olacak Teklifler belli oldu: Yeni asgari ücret için sunulan rakamlar

Son dakika haberleri arasında büyük merak konusu olan ve yakından takip edilen asgari ücreet 2022 tutarı için peş peşe sorular geliyor. Milyonlarca vatandaş yeni asgari ücretin ne kadar olacağını ve ne zaman açıklanacağını öğrenmek istiyor. Her yıl sonunda olduğu gibi bu yıl sonunda bir araya gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun gerçekleştirdiği ve önümüzdeki hafta tekrardan gerçekleştireceği asgari ücret 2022 toplantıları hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde...

Haberin Devamı

ASGARİ ÜCRET 2022 NE KADAR OLDU, BELLİ OLDU MU?

Yeni yıl için asgari ücret görüşmeleri geçtiğimiz hafta başladı. İlk toplantı 1 Aralık tarihinde yapıldı. Asgari ücret 2022 için teklifler bu toplantı da gündeme geldi. Henüz belirlenmeyen asgari ücret 2022 için 2. ve 3. toplantı tarihi netleşti. Peki asgari ücret toplantısı ne zaman yapılacak?

ASGARİ ÜCRET 2022 İÇİN 2. VE 3. TOPLANTI NE ZAMAN YAPILACAK?

Asgari ücrette ikinci toplantı; 7 Aralık Salı günü saat 14.00’te TÜRK-İŞ’te, üçüncü toplantı ise ; 9 Aralık Perşembe günü saat 10.00’da TİSK’te yapılacak.

2022 ASGARİ ÜCRET İÇİN İLK TOPLANTIDAN ÇIKAN TEKLİFLER

Asgari ücret 2022 ne kadar olacak Teklifler belli oldu: Yeni asgari ücret için sunulan rakamlar

Yapılan çalışmada işverenler 3500-3750 lira arasında asgari ücretin olmasına yönelik çoğunluk oluştu. Çalışmaya katılan işverenlerin yüzde 74'ü işten çıkarmaların artabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Firma sahiplerinin yüzde 36'sı 3500-3750 lira arasında asgari ücret isterken profesyonel yöneticiler 6 bin liranın üzerinde artışlar istemişlerdir.

Küçük işletmeler ve mikro işletmeler elinin altında işçi çalıştıranlar onlar da asgari ücretin yukarıya doğru tırmanmasının ciddi şekilde işsizliğe neden olabileceği sorununu dile getirdiklerini sizlerle paylaşmak isterim.

2500 emekçiye ulaşıldı. Bunların yüzde 13'ünün asgari ücret dışında bir işte de çalıştıklarını ifade etmişlerdir. 3750 -4000 lira arasında rakamlar telâfuz ettiler. Ağırlıklı oran 3750 lira ile 4 bin lira arasında toplandığı görülmektedir.

Asgari ücret 2022 ne kadar olacak Teklifler belli oldu: Yeni asgari ücret için sunulan rakamlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısının çıkışında asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asgari ücretle ilgili çalışmalarımız sürüyor. En kısa zamanda açıklanacak. Asgari ücrete şuana kadar olmuşun çok çok fevkinde bir artış yapacağız" dedi.

Numan Kurtulmuş'tan asgari ücret açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş açıkladı:

"Yılbaşından sonra asgari ücretin tatmin edecek derecede olduğunu belirten Kurtulmuş, “Enflasyon dolayısıyla market ve pazardaki fiyatların yukarıya çıktığını biliyoruz. Kararlı bir şekilde vatandaşımızın alım gücünü artıracak tedbirleri alıyoruz. Yılbaşından itibaren herkesi tatmin edecek çok güçlü bir asgari ücret açıklanacaktır. Yine aynı şekilde bu hafta içerisinde Cumhurbaşkanımızın sağlık çalışanlarıyla ilgili iyileştirme, seyyanen zamla ilgili düzenleme, öğretmenlik yasasıyla ilgili teklif Meclis'e geliyor. 3600 ek gösterge gibi, emeklilerin durumunun iyileştirilmesi ve diğer konularla ilgili çalışmalar nihai noktaya geliyor. Meclis'teki bu bütçe trafiği geçtikten sonra inşallah bunları halledeceğiz, yoluna koyacağız ve vatandaşımızı asla enflasyonun ortaya çıkardığı bu ağır tablonun altında ezdirmeyeceğiz. Dün olduğu gibi bundan sona da milletimizin yanında olacağız, bir farkla biz milletimizin oylarını almak ya da onlara bir şeyi eksik yanlış söyleyerek zihinlerini çelmek için değil, biz milletimizin gönüllerini kazanmak için taleplerine kulak veriyoruz. Bu kadronun en önemli özelliği de budur" diye konuştu."