Son dakika 2022 haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 2022 gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 2022 haber sayfamızda...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e karikatür tepkisiAK Parti Kadın Kolları Genel Merkez AR-GE Başkanlığı Teşkilat Akademisi Liderlik Okulu Kamp Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP'nin çok ciddi bir siyasi kıble sorunu var. CHP giderek marjinalleşmektedir. Türkiye'nin ana muhalafet partisi şu an yönetilmiyor, dümeni kilitlenmiş gemi misali sürükleniyor" dedi. CHP lideri Özgür Özel'in, Leman dergisindeki skandal karikatürle ilgili söylemlerine de tepki gösteren Erdoğan, 'Milyonların gördüğü hakareti, rezilliği, provokasyonu sen göremiyorsan sorunu başkasında değil, kendinde ara. Özgür, git bir göz doktoruna görün. Hadi yolsuzlukları, hırsızlıkları, sahtekarlıkları, belediyeleri saran rant ve rüşvet düzenini diyet borcundan dolayı savunuyorsun.' ifadelerini kullandı.
Erdoğan'dan Özgür Özel'e karikatür tepkisi: Git göz doktoruna görün! Bu küstahlığı niçin savunuyorsun?AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez AR-GE Başkanlığı Teşkilat Akademisi Liderlik Okulu Kamp Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "CHP'nin çok ciddi bir siyasi kıble sorunu var. CHP giderek marjinalleşmektedir. Türkiye'nin ana muhalafet partisi şu an yönetilmiyor, dümeni kilitlenmiş gemi misali sürükleniyor" dedi. CHP lideri Özgür Özel'in, Leman dergisindeki skandal karikatürle ilgili söylemlerine de tepki gösteren Erdoğan, 'Milyonların gördüğü hakareti, rezilliği, provokasyonu sen göremiyorsan sorunu başkasında değil, kendinde ara. Özgür, git bir göz doktoruna görün. Hadi yolsuzlukları, hırsızlıkları, sahtekarlıkları, belediyeleri saran rant ve rüşvet düzenini diyet borcundan dolayı savunuyorsun.' ifadelerini kullandı.
Küresel piyasalar karışık seyirdeKüresel piyasalarda, ABD yönetiminin tarifelerde yeni bir erteleme yapılmayacağına yönelik tavrı risk iştahını olumsuz etkilerken, gözler ülkede bugün açıklanacak ADP özel sektör istihdamı verisine çevrildi.
Zeynep Sönmez kimdir, kaç yaşında? Milli Tenisçi Zeynep Sönmez hayatı ve kariyeri...Milli tenisçi Zeynep Sönmez Wimbledon'da ilk maçına çıktı. Tenis dünyasının en önemli dört grand slam turnuvasından biri olan Wimbledon'da mücadele eden Zeynep Sönmez'in hayatı ve kariyeri tenis meraklıları tarafından araştırılıyor. Peki Zeynep Sönmez kimdir?
Putin ve Macron 3 yıl sonra görüştüRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaklaşık 3 yıl aradan sonra ilk kez gerçekleştirdikleri telefon görüşmesinde, İran’ın nükleer programı etrafındaki krizin ve Orta Doğu’daki diğer anlaşmazlıkların çözümünün yalnızca siyasi ve diplomatik yollarla sağlanması gerektiği yönünde görüş bildirdiler.
Dünya kırmızı alarma geçti! Aşırı sıcaklar can almaya başladı: Okullar kapatıldıAvrupa'da birçok ülkede aşırı sıcaklar etkisini göstermeye başladı. İran'ın Kirman eyaletinde aşırı hava sıcaklığı nedeniyle bir gün tatil ilan edildi. Fransa'da etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle yaklaşık 1900 okul tamamen veya kısmen bir günlüğüne kapatılırken 2 kişi hayatını kaybetti. İşte detaylar...
Üvey kızına dışkı yedirmişti! Şoke eden ceza kararı değişmediKayseri’de üvey kızı B.Y.'ye (7) hakaret edip, eziyet ederek insan dışkısı yedirdiği suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Fatma Y.'ye (40), verilen hapis cezası, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi tarafından onandı. Verilen cezayı az bulan Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi savcısının itirazını değerlendiren Bölge Adliye Mahkemesi Ceza Daireleri Başkanlar Kurulu, oy birliği ile itirazın reddine karar verdi.
Kesik baş cinayetinde şok savunma! 'Şuurum bozuldu'Kastamonu’da öldürdükleri vatandaşın başını keserek sulama kanalına atan sanık, duruşmada çok pişman olduğunu belirterek, ölen vatandaşın yakınlarına baş sağlığı diledi.
Türkiye, deniz ticaret filosuyla dünyada ilk 10 hedefine ilerliyorUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk denizcisinin ve denizciliğinin başarısına güvendiklerini belirterek, "Türk sahipli deniz ticaret filomuz dünyada ilk 10'da yer alma hedefine yaklaşıyor." dedi.
Polonya’da ‘yüzyılın keşfi’Polonya’nın kuzeyindeki Kołobrzeg kentinde 2022’de bir çiftçi tarafından bulunan Neolitik döneme ait Venüs heykelciği, uzmanlarca doğrulanarak “yüzyılın keşfi” ilan edildi.
Polonya'da cinayet zanlısı aranıyor! Bayraktar TB2 SİHA da görev yapacakPolonya Savunma Bakanı Wladyslaw Kosiniak-Kamysz, ülkenin güneyindeki Limanowa kasabasında kızı ve damadını öldürmekten aranan zanlının yakalanması için Türkiye'nin ilk milli silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB2'nin de görev alacağını duyurdu.
Baykar en fazla ihracat yapan 10 firmadan biri olduSon 4 yıldır savunma ve havacılık sektörünün ihracat lideri olan Baykar, 2023'te elde ettiği başarıyı tekrarlayarak 2024'te de Türkiye'deki tüm sektörlerde en fazla ihracat gerçekleştiren ilk 10 firmadan biri oldu.
2022 ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.