Ekonomi ‘BBVA’nın Garanti hareketi çok kıymetli’

‘BBVA’nın Garanti hareketi çok kıymetli’

17.11.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, BBVA’nın Garanti Bankası hissesi alma kararının ‘yerinde ve kıymetli’ olduğunu söyledi.

‘BBVA’nın Garanti hareketi çok kıymetli’

EKONOMİ SERVİSİ -Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’ne katılan Aran, burada basına yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Türkiye’de bankaların değerlemesi akıldışı bir noktadaydı. Garanti Bankası’nın bu hareketini o nedenle çok iyi anlıyorum, son derece yerinde, isabetli bir karar. Bu haber ülkemizin reklamını yapma, dışarıdan bir yatırımcının bunu görmesi anlamında son derece kıymetli. Borsamız, sermaye piyasaları ve bankacılık sektörü açısından da kıymetli.”

Hala bankacılık sektörünün ucuz olduğunu kaydeden Aran kredi faizleri ve Merkez Bankası’nın faiz indirimlerine dair beklentilerini de şöyle anlattı: “Kredi maliyetlerinden önce enflasyonu konuşmalıyız. Faizleri indirmek enflasyonu ve kuru başıboş bırakmak anlamına gelecek. Bunun kimsenin hayrına olmadığını düşünüyorum. Merkez Bankası zaten öngördüğümüzün ötesinde faiz indirimlerini yaptı. İlave düşüşün Türkiye için yarardan ziyade zarar getireceğini düşünüyorum. Faiz enflasyonu takip etmeli.”

Haberin Devamı

Aran, Merkez Bankası’nın bu haftaki toplantıyı pas geçmesini beklediğini belirtti. Aran, kongrede yaptığı konuşmada da, “Faiz ve kur konusunda sonuç almak istiyorsak enflasyondaki beklentileri iyileştirmek ve enflasyondaki beklentilere paralel olarak faiz indirimlerine devam etmemiz gerekiyor. Faizler kesinlikle inmelidir ama mutlaka ve mutlaka enflasyon ve enflasyon beklentilerine paralel olarak inmelidir. Enflasyonun yüksek olduğu bir yerde faizlerin tek başına iniyor olması bizi arzu ettiğimiz noktaya götürmez” dedi.