Ekonomi Bu yıl sonuna kadar 2 milyar TL yatırım

Bu yıl sonuna kadar 2 milyar TL yatırım

03.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Mevcut projelerinde anahtar teslimi ve yeni fazların satışını sürdüren Tahincioğlu, pandemi etkisinde geçen 2021 yılı için yeni yatırım planlarını devreye almaya başladı.

Bu yıl sonuna kadar 2 milyar TL yatırım

Duygu Erdoğan - İstanbul Çengelköy’de 1 milyar lira yatırım değerine sahip Nidapark Çengelköy’ün temel atma işlemini gerçekleştiren Tahincioğlu, yıl sonuna kadar Göcek projesini de başlatmayı hedefliyor. Şirketin yıl bitmeden iki yeni projeye daha başlaması planlanıyor. Böylece 2021’de 2 milyar lirayı aşan yeni yatırım gündemde.

Haberin Devamı

Nidapark Çengelköy projesi temel atma töreninde konuşan Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, “Pandemi etkisi sürüyor. Temkinli olarak hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz” dedi.

2.2 milyar TL satış

Salgına rağmen yatırım planlarına devam ettiklerine vurgu yapan Özcan Tahincioğlu, 2020’yi 2 milyar 250 milyon liranın üzerinde bir satış ile kapattıklarını hatırlattı.

Bu süreçte tüm dünyada yükselen emtia fiyatlarının gayrimenkul sektörü açısından çok zorlayıcı hale geldiğine dikkat çeken Tahincioğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

“Geçen yıl 401 dolar olan demir, bu yıl 840 dolar. TL bazında yıllık artış yüzde 120. Hazır beton yine aynı dönemde yüzde 40 fiyat artışı yaşadı. Maliyet artışları sektörün kanayan yarası durumunda. Özellikle planlaması yeni yapılan projelerde maliyet artışları direkt etkili oluyor. Tüketicilere yansımaması imkansız olacak. Şu anda halen nispeten konut alımı için fırsatlar olan bir dönemdeyiz. Bundan sonra ise en az enflasyon oranının üzerinde bir yansıma kaçınılmaz olacaktır.”

Haberin Devamı

Evin yönü ağaca göre değiştirildi

Mevcut projelerinde yeni etapların satışa çıkarılacağını kaydeden Tahincioğlu, “Tahincioğlu, Nidapark İstinye projesinin yeni etabı Nidapark İstinye Vadi ön satışa çıkıyor. Nidapark Küçükyalı’da 1. faz satışları çok kısa sürede tamamlanan dükkanların 2. fazının ön satışına da başlayacağız. Dükkanlara 60 ay 0 vade farkı ve 1 yıl ötelemeli banka kredisiz sahip olunabilecek” dedi.

Nidapark Çengelköy projesinin 36 bin 500 metrekarelik alanda hayat bulacağını anlatan Özcan Tahincioğlu, “Projemiz arazisi üzerinde biri 300 - 350 yıllık, diğeri 150 yıllık olduğu tahmin edilen iki adet kızılçam ağacı var. Yeri geldi binaların yönü, yeri geldi tüm tasarımda ağaçlara göre plan yapıldı. Ayrıca yine iki adet tarihi yapı var. Bunların da aslına uygun şekilde restoresini yapacağız” dedi.

Projede metrekare satış fiyatları 25-28 bin lira arasında iken, daire fiyatları ise 2 milyon 990 bin liradan başlıyor.