Ekonomi ChatGPT yapay zekası İtalyan kıskacında!

ChatGPT yapay zekası İtalyan kıskacında!

01.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İtalyan yetkililer, yapay zeka platformu ChatGPT’nin yaratıcısı OpenAI’ı Avrupa Birliği (AB) veri koruma yasasını ihlal etmekle suçlayarak ABD’li firmaya yanıt vermesi için 30 gün süre tanıdı.

ChatGPT yapay zekası İtalyan kıskacında

AFP’nin haberine göre, İtalya’nın veri korumayla ilgili kurumunun gözlemcisi, ihlalleri ChatGPT’nin arkasındaki şirket olan OpenAI’e bildirdi. Aynı kurum, geçen yıl ChatGPT’yi birkaç haftalığına engellemiş ve bunu yapan ilk Batılı ülke kurumu unvanını almıştı. Son gelişmeyle ilgili olarak İtalyan kurumun gözlemcisi, mevcut kanıtların Avrupa Birliği’nin genel veri koruma yönetmeliğinde yer alan hükümlerin ihlaline işaret ettiği sonucuna vardı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl İtalyan gözlemci, OpenAI’in ChatGPT’nin algoritmalarını eğitmek için kişisel verilerin toplanmasını ve saklanmasını haklı çıkaracak yasal bir dayanağı olmadığını söylemişti. Ayrıca kimin verilerinin toplandığı konusunda netlik olmadığının da altı çizilmişti.

OpenAI, “Yapay zekamızın kişiler hakkında değil, dünya hakkında bilgi edinmesini istiyoruz” diyerek şirketin İtalyan yetkililerle “yapıcı şekilde çalışmaya devam etmeyi” planladığı açıklamasını yaptı.