Ekonomi Çiller’in holdingini oğulları yönetecek

Çiller’in holdingini oğulları yönetecek

04.12.2010 - 02:48 | Son Güncellenme:

Eski Başbakan Tansu Çiller ve eşi Özer Uçuran Çiller’in sahibi olduğu Marsan Marmara Holding’in kaptan köşküne oğulları Mert Çiller ve Berk Çiller geçiyor

Çiller’in holdingini oğulları yönetecek

Bünyesindeki 16 şirketle turizmden inşaata, gıdadan sağlığa geniş bir alanda faaliyet gösteren Marsan Marmara’nın yönetiminde değişikliğe gidildi. 26 Kasım’da açıklanan kararlara göre, holding yönetim kurulu üyesi Doğan Oral’ın vefatı üzerine şirket dışından Mert Çiller, yönetim kurulu üyesi Adem Yelken’in istifasının ardından da şirket dışından Berk Çiller yönetim kurulu üyesi seçildiler.

Talimhane’de çamaşırhane
Değişikliğin ardından holding yönetim kurulu başkanı Doğan Yılancıoğlu olarak kalırken, diğer iki yönetim koltuğu Çiller kardeşlere geçti.
Çiller ailesi son dönemde birbiri ardına aldıkları yatırım kararlarıyla dikkat çekiyor. Marsan Marmara bünyesindeki Mitaş Gayrimenkul, geçen ay Sarıyer Uskumruköy’de 44 lüks villa yapacağını açıklamıştı. Holdingin turizm alanında Beyoğlu’nda 3 ve ABD’de 2 oteli, gıda alanında da Hardal, Hapur Hupur ve Up Lounge gibi restoranları var.
Drywings markasıyla Taksim Talimhane’de bir çamaşırhanesi de olan holdingin sağlık ve bilişim yatırımları da bulunuyor. Çiller kardeşlerin yönetimde söz sahibi olmasının ardından yeni yatırımların nasıl şekilleneceği merak konusu.

Haberin Devamı

Harun Erdenay, cami otoparkı işletecek
Dünya Basketbol Şampiyonası’nda ikinci olan Türk Milli Baskebol Takımı’nın idari kadrosunun kilit isimleri ilginç bir yatırıma giriyor. Hedef, otopark işletmeciliği...
Türk basketbolunun efsanevi isimlerinden, A Milli Basketbol Takımı Menajeri Harun Erdenay ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Yönetim Kurulu Üyesi Ali Osman Tobay, bu ay yeni bir yatırıma imza attı. ‘Karpark Otopark İşletmeleri’ adlı bir şirket kuran ortaklar, Maltepe Merkez Camii’nin altındaki otoparkı işletmeye hazırlanıyor. Karpark şirketinin diğer ortakları arasında TBF Başkan Danışmanı Yaşar Memati ve Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş da var.

4500 metrekare alan
Basketbol dünyasının ünlü isimlerinin işletmeye hazırlandığı Bağdat Caddesi üzerindeki Maltepe Merkez Camii’nin 2. bodrum katında, yaklaşık 4500 metrekarelik bir kapalı otopark yer alıyor. Otopark yaklaşık 3700 metrekarelik camiden de büyük bir alanı kaplıyor. Otopark üzerindeki 1. bodrum katında ise geniş bir konferans salonu var.
Ali Osman Tobay’ın müdür seçildiği Karpark, 100 bin lira sermayeyle kuruldu. Tobay’ın yüzde 25, Mamati’nin yüzde 25, Erdenay’ın yüzde 17.5, Akkaş’ın yüzde 17.5 payının olduğu şirkette, diğer ortaklar Mustafa Güneş ile Selçuk Çetin’in yüzde 7.5’er hissesi var.