EkonomiCoca-Cola 5 milyon kadını iş sahibi yapacak

Coca-Cola 5 milyon kadını iş sahibi yapacak

27.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Coca-Cola Türkiye Başkanı Molinas, Afrika’da uygulanan ‘Mikro Dağıtım Merkezi’ projesinin tüm dünyaya yayılacağını ve 2020’de 5 milyon kadını iş sahibi yapmayı planladıklarını söyledi

Coca-Cola 5 milyon kadını iş sahibi yapacak

Coca-Cola Türkiye Başkanı Galya Frayman Molinas, Türkiye’de kadın çalışan oranlarının yüzde 70 olduğunu belirterek, "Daha yolun başındayız. Gidecek çok yolumuz var. Coca-Cola olarak 2020 yılına kadar tedarik zincirini kullanarak dünyada 5 milyon kadını iş sahibi yapmayı öngörüyoruz" dedi.
Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından düzenlenen toplantıda konuşan Molinas, Afrika’da "Mikro Dağıtım Merkezi" projesinden yola çıkarak edindikleri deneyimleri anlattı. Proje ile mikro dağıtım merkezi sahibi olan kadın oranının yüzde 30 olduğunu, Nijerya’da bu oranın yüzde 80’e ulaştığını anlatan Molinas, kadınların erkeklere oranla daha dezavantajlı olmasına rağmen, engelleri aza indiren iş modeli ile projenin başarıya ulaştığını söyledi.

Maliyet 6-8 bin dolar
Molinas, her bir mikro dağıtım merkezinin maliyetinin 6-8 bin dolar olduğunu ve kredi desteği de sağlandığını ve proje sonunda hem kendi ürünlerinin bulunurluğunun arttığını ve müşteriye verilen hizmetin iyileştiğini, hem de oradaki hayat kalitesinin artarak, toplumsal bir fayda sağlandığını kaydetti.
Proje kapsamında, 3 bin mikro dağıtım merkezinin hayata geçtiğini ve 48 bin kişinin çalıştığını belirten Molinas, projenin Doğu Afrika’da büyük bir dönüşüm yarattığını ve büyümeye devam ettiğini söyledi. Molinas, Coca Cola olarak bu projeden edindikleri deneyimle Afrika’daki insanlara ilaç ve AIDS aşılarının ulaşması için de çalışma yaptıklarını kaydetti.

Kent, eylülde açıklayacak
Molinas bu projenin ayrıntılarını Coca-Cola CEO’su Muhtar Kent'in Eylül ayında açıklayacağını, öncelikli ülkeler arasında Türkiye'nin yer almayacağını söyledi.

Haberin Devamı

‘İmdat demek zayıflık değil’
Molinas hiçbir zaman bir şeye parmak kaldırırken ‘bunun bana faydası ne olur’ diye düşünmediğini belirterek, “Hep fikir ve heyecan vardı, atladım. Bir şeyler yapınca arkası geliyor. Elime geçen fırsatları da değerlendirdim. Ayrıca ‘İmdat’ demek zayıflık değil. İmdat dediğim zamanlarda yardıma koşanlar oluyor” dedi.

KEŞFETYENİ
Nefesler kesildi! O Ses Türkiye 2025 şampiyonu belli oldu
Nefesler kesildi! O Ses Türkiye 2025 şampiyonu belli oldu

Cadde | 12.05.2025 - 00:54

Beyazıt Öztürk, Hadise, Gökhan Özoğuz ve Melike Şahin’in jüri koltuğunda oturduğu O Ses Türkiye’de büyük finali yapıldı.

Yazarlar