Ekonomi ‘Çoğu Avrupa ülkesi Rusya’dan gaz alıyor’

‘Çoğu Avrupa ülkesi Rusya’dan gaz alıyor’ 

13.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Gazprom CEO’su Alexey Miller, Avrupa Birliği ülkelerinin çoğunun yaptırım açıklamalarına rağmen Rus gazını almaya devam ettiklerini söyledi.

‘Çoğu Avrupa ülkesi Rusya’dan gaz alıyor’

Miller doğal gazın Ukrayna topraklarından Sudja kompresör istasyonu aracılığıyla sevkedilerek Avusturya’daki Baumgarten’deki dağıtım merkezine ulaştığını, pek çok Avrupa ülkesinin buradan alım yapmaya devam ettiğini vurguladı. Miller, “Aslında herhangi bir rakam, isim vermek istemem. Neden? Çünkü ana gaz boru hattındaki moleküllerin ulusal bir rengi yok” dedi. Miller, Rus devlet TV’sine demecinde, Rus gazını tüketmeyi resmi olarak reddettiğini ilan eden AB ülkelerinin bile bu yakıtı kullandığını vurguladı. Miller, daha önce yapılan anlaşmalara uygun olarak Rus gazının AB’nin güney ve güneydoğu bölgelerine halen tedarik edildiğini kaydetti.

Haberin Devamı

‘Çoğu Avrupa ülkesi Rusya’dan gaz alıyor’

Gazprom, Ukrayna toprakları üzerinden Avrupa’ya günde 42 milyon metreküp gaz sevkediyor. 8 Kasım’da AB ülkelerindeki yer altı depolama tesislerinde 109.8 milyar metreküp bulunuyordu. Böylece kış başlarken AB gaz rezervleri yüzde 99.6 ile yeni tarihi zirvesine ulaştı.