Ekonomi Ege ve Akdeniz sahilleri doldu taştı

Ege ve Akdeniz sahilleri doldu taştı

13.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilini fırsat bilenler Ege ve Akdeniz bölgelerine akın etti. Özellikle Antalya ve Muğla’yı tercih eden yerli ve yabancı turistler metrelerce araç kuyruğu oluşturdu. Nüfusu yaklaşık 100 bine yaklaşan tatil cennetlerinde otellerde doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı.

Ege ve Akdeniz sahilleri doldu taştı

Antalya’nın Çıralı ve Olimpos beldeleri, dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinde turist akınına uğradı. 3.7 kilometrelik Çıralı ve 300 metrelik Olimpos kumsallarında, yoğun insan hareketliliği yaşandı. Yerleşik nüfusu 1200 olan Olimpos’ta bayram nüfusu 10 bini bulurken, 1074 kişi olan Çıralı’da ise 30 bine kadar yükseldi.

Haberin Devamı

Akyaka 100 bin oldu

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı “Sakin Şehir” unvanlı Akyaka Mahallesi’nde bayram tatili yoğunluğu sürüyor. Bayram tatilinin 4’üncü gününde akın akın Muğla’ya gelen yerli turistler, kara yolunda uzun kuyruklar oluşturdu. Mahallenin yaklaşık 4 bin olan nüfusu, 100 bin kişiye ulaştı.

Avşa nüfusu katlandı

Marmara ilçesine bağlı toplamda 10 bin 148 yerli nüfusa sahip olan Avşa, Ekinlik ve Marmara Adası’nın nüfusu, Kurban Bayramı’nın 3’üncü gününde 200 bine yaklaştı. Üç adanın toplam nüfusunun yaklaşık 20 kat arttığını belirten Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, şunları söyledi: “Şu anda doluluk oranında yüzde 100’e yaklaştık. Havanın iki günden beri öğleye kadar yağmurlu olmasına rağmen plajlarımız dolup taşıyor. Marmara ve Ekinlik adamızda da doluluk oranı üst seviyede.”

Haberin Devamı

İstanbul’da da vatandaşlar sahil bölgelerine akın etti.