Ekonomi ‘Engelsiz eğitim’ harekâtı!

‘Engelsiz eğitim’ harekâtı!

05.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Turkcell, ‘Engelsiz Eğitim Programı’ kapsamında 80 okulda 10 binden fazla öğrenciye destek olmayı hedefliyor. Turkcell Başkanı Ahmet Akça, tüm çocuklara hayallerine kavuşması için şans verilen bir Türkiye hayal ettiğini söyledi

‘Engelsiz eğitim’ harekâtı

Turkcell’in özel eğitime ihtiyacı olan engelli çocuklar için Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde başlattığı ‘Engelsiz Eğitim Programı’ kapsamında 12 okulda tamamladığı özel teknoloji ve mesleki eğitim sınıflarında eğitimler başladı.

Haberin Devamı

İki yılın sonunda Türkiye’deki özel eğitim okullarında eğitim gören 10 binden fazla öğrenci sayısına ulaşılması hedefleniyor.

Projenin ilk etabında görme engelli çocuklar için Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’daki okullarda teknoloji sınıfları oluşturuldu. İşitme engelli çocuklar için Ankara’da bilişim teknolojileri sınıfı, hafif zihinsel engelli öğrenciler için Antalya’daki okulda konaklama ve seyahat hizmetleri atölyesi, Ankara, Kastamonu ve Eskişehir’deki okullarda yiyecek ve içecek hizmetleri atölyesi açıldı.

İki yıl içerisinde tamamlanması hedeflenen 7 milyon lira bütçeli projeyle 40 ildeki 80 okulda 10 binden fazla öğrenciye destek olunması hedefleniyor.

‘Engelsiz eğitim’ harekâtı


Nabi Avcı (solda) ve Ahmet Akça, İstanbul Sarıyer Veysel Vardal Görme Engelliler İlköğretim Okulu’nda teknoloji sınıfı açtı.

10 bin öğrenci hedefi

Haberin Devamı

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça, engellerin olmadığı, dezavantajlı vatandaşların toplumun diğer bireyleriyle aynı fırsatlara sahip olduğu, tüm çocuklara hayallerine kavuşması için şans ve destek verildiği bir Türkiye hayal ettiklerini söyledi.

Bugün bu hayalin küçük de olsa bir parçasını hayata geçirmenin gururu ve mutluluğu içerisinde olduklarını kaydeden Akça, 12 okuldaki mesleki atölye ve teknoloji sınıfının açılışını yaparak özel çocukların hayallerine kavuşma yolunda bir ışık da yaktıklarını vurguladı.

Akça, “Umuyoruz ki bugün burada yaktığımız ışık özel çocuklarımızın hayallerini ve yarınlarını aydınlatacak. Kalan 1.5 yılda 70 okulu daha tamamlayarak ülkemizdeki özel eğitim okullarında eğitim gören 10 binden fazla çocuğumuza yani her 4 engelli öğrenciden birine dokunmuş olmayı hedefliyoruz” dedi.

‘TEKNOLOJİYE erişim her bireyin hakkı’

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, engelli öğrenciler için kurulan teknoloji sınıflarının, özel eğitim mesleki eğitim merkezlerine kurulan beceri atölyelerinin hem çocukların hem de velilerin hayatında çok önemli bir ihtiyaca tekabül ettiğini vurguladı. Engel durumu ne olursa olsun bütün öğrencilerin teknolojik imkanlardan faydalanabileceğine hatta bu alanda kullanıcı durumundan üretici durumuna geçebileceğine inandıklarını söyleyen Avcı, özel nitelik taşıyan bu öğrencilerin hayatın içinde yer almasını sağlamak ve toplumun bütün bireyleri gibi görev almalarını temin etmenin hükümetin temel politikalarından olduğunu da kaydetti.