Ekonomi 'Fiyatlarda indirim değil bindirim var'

'Fiyatlarda indirim değil bindirim var'

26.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, dövizin düşüşe geçmesiyle birçok ürünün fiyatlarında da indirim yapılması yönündeki çağrılarının dikkate alınmadığını söyledi.

Fiyatlarda indirim değil bindirim var

Palandöken, "Vatandaşın beklentisi marketlerdeki indirimken, sudan peçeteye kadar yine birçok ürün grubunda indirim değil bindirim yapılıyor" dedi.
Vatandaşın markette indirim beklerken zamla karşılaştığını, birçok ürüne tekrar zam yapıldığını belirten Palandöken, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Bu zamlarda dövizin gerçekten bahane olduğunu gördük. Çünkü dolar kuru 18 liradan 11 liraya kadar düştü. Doğal olarak indirim beklerken, fiyatların aynı kalması bile zam sayılırken, bir de peçeteden suya, zeytinden peynire hemen hemen tüm ürüne yani döviz ile ilgisi olan ürüne de olmayan ürüne de tekrar yüzde 15 ile yüzde 25 arasında yeni zam yapılıyor."

'Caydırıcı değil'

Vatandaş ve ekonomi üzerinden fırsatçılık yapılmasına müsade edilmemesi gerektiğini  vurgulayan Palandöken, "Denetimler yapılıyor; fakat fahiş fiyata 4 katına çıkan cezalar da artık caydırıcılığını yitirdi. Çünkü o cezaları bile birkaç günlük ciro ile ödeyebiliyorlar" dedi.

 

Yazarlar