Ekonomi GİB online vergi sorgulama işlemleri

GİB online vergi sorgulama işlemleri

05.09.2015 - 08:59 | Son Güncellenme:

GİB tarafından uygulamaya konulan vergi borcu sorgulama ve vergi borcu ödeme işlemlerinizi online olarak kolayca gerçekleştirebilirsiniz. Vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemleri hakkında detaylı bilgiyi ve vergi borcu sorgulama işleminin nasıl yapıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

GİB online vergi sorgulama işlemleri

İnternet insanoğlunun hizmetine sunulduğu ilk günlerden itibaren sağladığı eşsiz avantajlar nedeniyle, olağanüstü bir gelişim süreci içerisine girerek, her alanda yaşamlarımızın içerisinde hızlı bir şekilde nüfuz etti. Yaşam standartlarımızın her açıdan sürekli olarak yükselten çeşitli gelişmelerin yapılmasında yoğun bir ısrar gösterilmesi sonucunda, günümüzde akla gelebilecek her alanda benzersiz avantajlar, konfor ve hızı literatürümüze sokmuş durumda.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMAKİÇİN TIKLAYINIZ!

İlk zamanlardan beri internetin gelişim hızını ve avantajlarını yoğun şekilde takip eden Türk insanının bu ilgisi, devlet sistemimiz tarafından da doğru bir şekilde analiz edilmiş ve dünyanın olağanüstü bir hızla gelişen teknolojisini eş zamanlı olarak takip etmeye başlamıştır. Bu durum özellikle bürokratik işlemler nedeniyle, devlet dairelerinde oluşan iş yükünün önüne geçebilmek, vatandaşlara konforlu ve hızlı bir şekilde hizmet sunabilmek amacıyla internet devletimiz tarafından yoğun ve ısrarlı bir şekilde kullanılmaya başlanmıştır. Bu hizmetlerden sadece bir tanesi olan vergi borcu sorgulama, Gelir İdaresi Başkanlığı’ nın Online Vergi Dairesi web platformunda bulunan vergi borcu sorgulama ekranından kolay bir şekilde yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Periyodik olarak yapılması gereken işlemlerden biri olan vergi borcu sorgulama işlemi için, önceleri vatandaşların verdiği uzun uğraşlar, Online Vergi Dairesi’ nin vergi borcu sorgulama ekranı aracılığıyla, istenilen her yerden internet bağlantısı sağlayarak yapılabiliyor. Vergi borcu sorgulama yapabilmek için, kişinin ilgili bölümlere T.C. Kimlik numarası, nüfus cüzdanı seri numarası, anne kızlık soyadı veya bilinmiyorsa eş, çocuk, baba veya anne ye ait T.C. Kimlik numarası bilgilerinin girilmesinin ardından, altta bulunan güvenlik kodu karakterlerinin de girilmesi gerekiyor. Bir dakikayı bile bulmayan tüm bu süreç sonucunda isteyen herkes vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebiliyor.

Vergi borcu sorgulama işleminin isteyen herkesin ve istediği zaman yapabilmesi, vatandaşlarımız tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanıyor ve aynı zamanda vergi ödemeleri konusunda yaşanan düzensizliklerin önüne geçmek konusunda da olumlu sonuçlar ortaya koyuyor. İnternet ve sağladığı avantajlar, her geçen gün daha yoğun bir kullanım alanıyla karşımıza çıkmasına ve buna paralel olarak ta yaşamlarımızın standartlarını sürekli arttırmasına neden olmaya son derece büyük bir hızla devam ediyor.