Ekonomi Gıda atığını yüzde 66 oranında azalttı

Gıda atığını yüzde 66 oranında azalttı

25.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk mutfak kültürünü ve değerlerini koruma ve gelecek nesillere aktarma amacıyla 33 yıldır tüm faaliyetlerini sürdürülebilirlik odağıyla yürüten Metro Türkiye, bütüncül bir yaklaşımla ele aldığı bu konudaki performansını değerlendirmek amacıyla 2016’dan bu yana sürdürülebilirlik raporu yayımlıyor.

Gıda atığını yüzde 66 oranında azalttı

Metro Türkiye, faaliyetlerinin ekosistem üzerindeki etkisini ölçebilmek amacıyla ise son üç yıldır çalışmayı Etki Raporu formatında hazırlıyor. Küresel Raporlama Girişimi (Global Reporting Initiative) tarafından yayımlanan GRI Standartları’nın temel seçeneğine uygun şekilde hazırlanan raporda, 2022 yılında, “Bir tabak yarını değiştirebilir” inancı ile güçlendirdiği sürdürülebilirlik stratejisi doğrultusunda çalışan Metro Türkiye’nin sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda döneme ait performans, aksiyon, hedef ve gelecek planları paylaşılıyor. Metro Türkiye, Birleşmiş Milletlerin gıda kaybı ve israfını 2030 yılına kadar yüzde 50 azaltma hedefine 2021 yılı itibarıyla ulaşarak gıda atıklarını 2017 yılına kıyasla yüzde 51 oranında azalttı. Yine aynı yıla kıyasla 2022 itibarıyla ise yüzde 66 oranına ulaşıldı.

Haberin Devamı

Metro Türkiye CEO’su Sinem Türüng, “ESG raporlarımızın bizler ve tüm paydaşlar için değerini biliyor, her yıl tüm şeffaflığımızla raporlama yapmak için verilerimizi topluyor ve web sitemiz üzerinden erişime açık olarak paylaşıyoruz. Somut hedefler ve ölçümlerle, etkilerimizi şeffaf bir biçimde raporluyoruz. Değişen durumlara göre kaynaklarımızı yeniden planlıyor, en çok fayda sağlayabileceğimiz alanlara odaklanıyoruz” dedi.