Ekonomi Hayat Ispartalıya güzel

Hayat Ispartalıya güzel

23.01.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye İstatistik Kurumu’na göre, yaşam kalitesinde Isparta birinci, Muş ise son sırada yer aldı. Eğitimde Tunceli, çalışma hayatında Zonguldak, gelir ve servette İstanbul ilk sırayı kaptı. Ege’deki göçmen sorunu ise Muğla’yı asayişte sınıfta bıraktı

Hayat Ispartalıya güzel

Yaşam kalitesinde Isparta ilk, Muş ise son sırada yer aldı. Isparta, genel sağlık durumu, imkanlar ve hizmetlerle öne çıktı. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Artık burayla değil, Avrupa kentleriyle yarışmak istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılına ilişkin İllerde Yaşam Endeksi’ni açıkladı.

Buna göre Isparta, yaşam endeksinde en yüksek değeri aldı. Genel sağlık durumu, sağlık altyapısı ve imkanlarının yeterliliği, sağlık hizmetlerinden memnuniyet açısından yaşam kalitesiyle doğrudan ilgili olan sağlık boyutu endeksinde en yüksek değeri alan Isparta’yı Sakarya ve Bolu takip etti. Son sırayı Muş, Mardin ve Ağrı aldı.

Hayat Ispartalıya güzel
‘Avrupa’yla yarışacağız’

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ağaçlandırma, altyapı ve trafik sorununun çözümü konusunda önemli gelişmeler sağladıklarını belirterek, “Temizlikte de en temiz vilayet Isparta” dedi. Trafik ve park sorununun bir kent için önemine dikkat çeken Günaydın şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Otoparkını bulamadığı zaman, gazetelerde okuyoruz, kurşunlamalar, bıçaklamalar, insanları öldürmeler, bir selektör yaptı diye insanı Boğaz Köprüsü’nden aşağıya atmalar. Bunlar hep trafikten doğan stres. İnsanların psikolojisini trafik her bakımdan bozuyor. Biz bunu farkettik. Daha otopark sorunu tam çözülmedi. Onları çözdüğüm zaman ben açık arayla birinci olacağımı zannetmiştim. Onu çözdükten sonra Isparta bir başka olacak. İddia ediyorum, Allah’ın izniyle diyorum, erken gelen birinciliği açık araya çıkaracağız. Arkamızdan gelen Sakarya ve Bolu var. Onları da tebrik etmek lazım değil. Onlar daha geride kalacaklar. Bunu bilerek söylüyorum. Artık burayla değil Avrupa kentleriyle yarış yapmak istiyorum.”

‘Türkiye’nin gül bahçesiyiz’

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Isparta’ya çalışmaya gelenlerin emekli olduktan sonra ayrılamadıklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bizim 1992’de kurulan üniversitemiz var. Kontenjanı her sene tamamıyla doluyor. İlk defa bu sıralamaya girmiş değiliz. Son 5 yıldır ilk 5’teyiz. Hava kirliliği vardı, şimdi yarıdan fazlası doğalgaza geçince, şehirimizin hava kirliliği ortadan kalkınca kriterlerin tamamını en olumlu şekilde doldurmuş şekildeyiz. Türkiye’nin her tarafına ulaşabiliyoruz. Türkiye’nin en iyi iklimlerinden birisi. 4 mevsimi tam yaşayan bir iliz. Altyapımız çok güzel. Yağmur suyu projemiz, asfaltımız, kaldırımımız, temizliğimiz, suyumuz çok kaliteli. Güneşi en dik alan 3 şehirden biriyiz. Isparta’da tropikal meyveler hariç tüm meyveleri üretebiliyoruz. Gül bahçesiyiz. Buraya gelen insan emlak kiralamak, satın almak için sıkıntı çekmez. Dışarda yemek istiyorum derse yüzlerce alternatif var. Eğlenmek istiyorum derse eğlence mekanlarınız var. Eğirdir gölümüz var...”

Haberin Devamı

‘Ekonomik sıkıntılar da var’


CHP Isparta Milletvekili İrfan Bakır ise, “Mutsuz insanlar da bol. Nerede geziyor o arkadaşlar? Mutlu olan da var, mutsuz olan da var. Şöyle bakıyorum, herkes şikayetçi hayatında. Mutlu olanlar da var muhtemelen. Tekrar sorayım bari. Isparta diğer yerlere göre daha huzurlu. Sağlıkta gittiği zaman insanlar muayene olabiliyor. Üniversite bayağı bir rahat. Ama ekonomik sıkıntılar var tabii olmaz olur mu” diye konuştu?

Hayat Ispartalıya güzel


Hayat Ispartalıya güzel


Hayat Ispartalıya güzel


Hayat Ispartalıya güzel