Ekonomi ‘İŞ’te dobra başkan

‘İŞ’te dobra başkan

03.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İş Bankası’nın tepe yöneticileri, kurumda ilk kadın ‘Başkan’ olarak seçilen Füsun Tümsavaş’ı “sosyal ilişkileri oldukça güçlü, dobra dobra, çekirdekten gelen” bir isim olarak anlatıyor

‘İŞ’te dobra başkan

Türkiye’nin en büyük bankalarından İş Bankası’nın Yönetim Kurulu’nda Başkanlık koltuğuna oturan ilk kadın olarak dikkatleri üzerine çeken Füsun Tümsavaş, bankacılıkta çekirdekten gelen bir isim olmasının yanı sıra çalışma hayatındaki pozitif tavrıyla öne çıkan bir yönetici.

Haberin Devamı

Teknik bilgisi güçlü

Türkiye’de arzu edilen kadının, hukuktan eğitime, sağlıktan bankacılığa, tıptan emniyete, medyadan sivil toplum kuruluşlarına hayatın her yanında var olması hamlesi adına oldukça değerli olan bu atamada başrolde yer alan Tümsavaş’ın çalışma yöntemini, başarısını ve farklı yönlerini bankanın tepe yönetimindeki isimlerden dinledik.

Öncelikle hatırlatalım bankacılık sektöründe çalışanların yüzde 50’sinden fazlasını kadınlar oluşturuyor. Ancak bu noktada kadın çalışanların çoğu üst yönetimlerde yer almıyor. Bununla birlikte bankacılık sektöründe kadın CEO’lar denildiğinde akla gelen isimler Piraye Antika (HSBC), Dilek Yardım (Deutsche Bank), Meriç Uluşahin (Şekerbank), Pınar Abay (ING Bank) olarak sıralanıyor.

Haberin Devamı

Dünyanın en zorlu sektörlerinden biri olan bankacılıkta bu alanda yaşanan son örnek ise Türkiye’nin köklü kurumlarından İş Bankası’nda gerçekleşti.

Ersin Özince’nin Başkanlık görevinden ayrılmasından sonra bankanın en tepe noktasına Füsun Tümsavaş getirildi. Kariyerine Merkez Bankası Ankara Şubesinde başlayan Tümsavaş, mesleğin alt kademesinden en üst basamağına ‘teknik bilgisi’ ve ‘sağlam duruşu’yla gelmiş bir isim olarak biliniyor.

Tırnaklarıyla kazıdı

Tümsavaş’ın gruptaki kariyerine ilişkin bankanın üst düzey yöneticilerinden bir isim şu noktalara dikkat çekti:

“Füsun Hanım’la 25 yılı aşan bir hukukumuz var. Dobra dobradır, her konuda nettir. Sevdiğini sever, sevmediğini sevmez. Sağlam duruşlu, kişiliklidir. Kadın olması elbette çok güzel ancak o, kadın parantezinin dışına taşan derinlikte özelliklere sahiptir. Geldiği noktaya tırnaklarıyla, uğraşa uğraşa emek vererek gelmiştir. Bankacılığı çok iyi bilir, bankacılığın kalbinden gelmiştir. Bankamızın krediler, risk ve denetim gibi farklı alanlarında görev yapmıştır. Çok yönlü bir profesyonelidir.”

Grubun bir başka yöneticinin anlatımı “İşini seven, etrafına pozitif enerji veren, güçlü sosyal ilişkileri olan biridir” şeklinde oldu. İş Bankası’ndaki bir diğer üst düzey yönetici ise şunları kaydetti:

“İyi niyetlidir, çözüm odaklı hareket eder. Sosyal ilişkileri çok güçlüdür. Çekirdekten gelmiş bir profesyoneldir. Teknik bilgisi güçlüdür. Çabuk sinirlenmez. Soğukkanlı ve sağduyuludur.”

Haberin Devamı

Önce ‘Merkez’ sonrasında ‘İş’

Bankacılığın deneyimli ismi Füsun Tümsavaş, 1957 Ankara doğumlu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, İktisat ve Maliye Bölümü mezunu. İş hayatına 1979’da Merkez Bankası Ankara Şubesinde başladı. İş Bankası’ndaki kariyerine 1981’de Birinci Krediler Müdürlüğünde memur olarak adım attı.

Birçok farklı görevin ardından 2004 ‘de Ticari Krediler Müdürlüğüne Müdür oldu.

2008-2017 döneminde İş Bankası Yönetim Kurulu Üyeliğini yürüttü. Bu sürece paralel 30 Mayıs 2011 itibariyle de Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini de üstlendi.1 Nisan 2019 tarihinde de Yönetim Kurulu Başkanı seçildi. Ayrıca Türkiye İş Bankası A.Ş. Mensupları Munzam Sosyal Güvenlik ve Yardımlaşma Sandığı Vakfında Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görev yapıyor.