Ekonomi İstanbul’da ‘jeotermal’ dönüşümü başlattı

İstanbul’da ‘jeotermal’ dönüşümü başlattı

12.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’daki jeotermal kaynakları değerlendirerek konut sahiplerine ‘sıfır aidat, ücretsiz ısınma’ olanağı sağlayan ilk projesini Acıbadem’de inşa eden Yediyol Şirketler Grubu, benzer projeleri başta Fikirtepe olmak üzere, Kağıthane ve Ataşehir’de de hayata geçirmek için yasal süreci başlattı.

İstanbul’da ‘jeotermal’ dönüşümü başlattı

Tuzla, Şile ve Esenyurt’taki termal kaynakların referans olduğu araştırmalar sonucunda Yediyol Şirketler Grubu, İstanbul genelinde 13 alanda jeotermal arama ruhsatı aldı. Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Şuheyp Mendi, ruhsat alanlarındaki jeotermal kaynağın kente ve milli ekonomiye kazandırmak amacıyla yasal girişimlere başladıklarını açıkladı.
İstanbul’un en önemli kentsel dönüşüm projesi olan Fikirtepe’nin jeotermal zenginliğinin üzerinde olduğuna dikkat çeken Mendi, Fikirtepe bölgesinde jeotermale dayalı merkezi ısıtma projesi hazırladı. Projede, bu bölgenin tamamının jeotermal kaynak ile ısıtılması planlandı.

Haberin Devamı

Mendi, jeotermal kullanımının sağlayacağı en önemli avantajın, milli enerjiyi seçen konutların yüksek aidat ve ısınma bedeli ödeme yükünden kurtulması olduğunu söyledi.