Ekonomi İşte Erdoğan'ın kentsel dönüşüm için örnek gösterdiği proje!

İşte Erdoğan'ın kentsel dönüşüm için örnek gösterdiği proje!

08.03.2023 - 06:45 | Son Güncellenme:

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından kentsel dönüşümün önemi de tekrar gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın örnek göstererek anlattığı Üsküdar'daki kentsel dönüşüm görüntülendi.

Geçtiğimiz günlerde AK Parti Grup Toplantısı'nda kentsel dönüşümle ilgili konuşan Erdoğan, muhalefete rağmen hayata geçirilen projeleri göstermişti. Üsküdar'a dikkat çeken Erdoğan, Burhaniye, Kirazlıtepe ve Küplüce mahallelerini örnek vermişti.

Haberin Devamı

'Buyrun gidin Küplüce'ye, Çamlıca Camii'nin altına... Orada yaptığımız o kentsel dönüşümle gidin o binaları görün. Nasıl binalar yapıldı. Zemin artı 3, bilemedin zemin artı 4. Şu anda her yönüyle orada oturan bütün vatandaşlarımız çok çok memnun. Şimdi önümü çeviriyorlar. Diyorlar ki; 'Biz yetki aldık. Sayın Başkanım ne olur artık bizimkileri de yıkın yapın'

"SONUÇTA KAZANAN BİZ OLDUK"

Bölgede yaşayan bir mahalle sakini ilk geldiklerinde buranın bir gecekondu olduğunu ve ailesiyle birlikte 6 katlı bir bina yaptıklarını söyledi. Mahalleye kentsel dönüşümün geldiğini ve sakinler arasından ilk dönüşüme verenlerden olduklarını söyleyen vatandaş, 'Diğer komşulardan biraz tepki aldık. 'Burayı alacaklar. Araplara satacaklar. Size burada yer vermeyecekler' gibi... Biz burada çok mücadele ettik. Ama sonuçta kazanan biz olduk. O vermeyenlerin evleri şu anda yeni yapılıyor. İkinci etaba kaldılar. Biz kendimiz almış olduk. Daha sonra evimize geldik. Deprem biliyorsunuz... Orada ölen herkese çok üzülüyoruz. Keşke herkes evlerini kentsel dönüşüme verseler de bunları yaşamasak.' dedi.

Haberin Devamı

MUHTEŞEM DEĞİŞİM DRONE KAMERASINDA

Öte yandan Üsküdar'da kentsel dönüşüm yapıldığı bölgelerdeki muhteşem değişim de drone kamerasıyla görüntülendi. Küplüce mahallesindeki evlerin nizamı, mimari ve sağlam yapısı dikkat çekti.

İşte Erdoğanın kentsel dönüşüm için örnek gösterdiği proje

 "FARKLI BİR GÖRÜNTÜ ORTAYA KOYDU"

6 Mart'taki Kabine toplantısının ardından da kentsel dönüşümün önemine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar'daki değişime vurgu yapmıştı. Erdoğan, yıllarca yaşadığı Üsküdar'ın Burhaniye mahallesinin çevresinde de kentsel dönüşümle bölgenin farklı bir görüntüye ulaştığını belirtmişti.

İşte Erdoğanın kentsel dönüşüm için örnek gösterdiği proje

'Yalvardım ama kabul ettiremedim. Şimdi o çevrede dört dörtlük binalar yapıldı.' diyen Erdoğan çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu.

"Kentsel dönüşüm projeleriyle bu güne kadar yenilediğimiz 3,3 milyon konut elbette önemlidir." diyen Erdoğan, "15 yıldır kentsel dönüşüm dedik, başta ana muhalefet olmak üzere yavru muhalefet 'Biz kentsel dönüşüme karşıyız' dediler. Bununla ilgili çeşitli mitingler yaptılar. Vatandaşı topladılar. Şimdi de o vatandaş önümüzü kesiyor 'Ne olur bizim de binalarımızı yıkın' diyor. Eğer o zaman bizim bu talebimize uysaydınız bugün binalar bitmiş olacaktı. Benim oturduğum yer, Üsküdar Burhaniye... Yalvardım ama kabul ettiremedim. Şimdi o çevrede dört dörtlük binalar yapıldı. Zemin artı üç, adeta caddeleri, ağaçlandırılması, yeşil peyzajıyla farklı bir görüntü ortaya koydu." ifadelerini kullanmıştı.

Haberin Devamı

İZMİR VE ANKARA İÇİN DE KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI

İstanbul başta olmak üzere, Türkiye'de 6,5 milyon yapının acilen dönüşmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, 'Siyasi hesaplar ve bireysel hırslarla süreci geciktirmenin vebali çok ağırdır. Buradan bir kez daha tüm vatandaşlarıma 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını en kısa vakitte kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." demişti.

1/10

2/10

3/10

4/10

5/10

6/10

7/10

8/10

9/10

10/10

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü; Özellikle de, hep İstanbul konuşuluyor ama ben buradan şimdi ana muhalefetin başındaki zata da konuşuyorum. İzmir Karabağlar'ın süratle kentsel dönüşüm ve değişime ihtiyacı var. İzmir'in belediyesi zatı şahanelerinde, niye burayla ilgili bir çalışma yapmadınız? Hadi yapın çalışmayı. Karabağlar'ı değiştirin, dönüştürün, bir adım atın, yok. Orada yaşayan insanlar, insan değil mi? Onlar için ideal konutlara kavuşma ve bunların içinde yaşama hakları yok mu? Oranın aynı zamanda milletvekilisin ve şu anda da ana muhalefet olarak baştasın. Hadi bakalım büyükşehir belediye başkanına söyle, ne yapacaksa yapsın görelim. Biz de alkışlayalım. Yapamazsınız, sizin öyle bir derdiniz yok, öyle bir aşkınız yok. Aynı şey Ankara için de geçerli. Hadi yapın, Ankara Büyükşehir sizde, atın adımları.