Ekonomi İTO Başkanı Avdagiç’ten Fitch mesajı

İTO Başkanı Avdagiç’ten Fitch mesajı

09.03.2024 - 14:11 | Son Güncellenme:

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “Bu süreçte kredi notu artışları ve not görünümü revizyonları, Türkiye'nin hak ettiğinin hâlâ çok gerisinde olsa da bu mücadeleye katkı verecektir. Fitch’i diğerleri takip edecektir, etmelidir” ifadesini kullandı.

İTO Başkanı Avdagiç’ten Fitch mesajı

Avdagiç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesine ilişkin değerlendirmede bulundu.
Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu 12 yıl sonra yeniden 'B+'ya yükselttiğini hatırlatan Avdagiç, şunları paylaştı:

Haberin Devamı

“Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu 12 yıl sonra yeniden 'B+'ya yükseltmesi, Türkiye’nin yeni dış yatırım çekmesine bir kademe daha olumlu etki yapacaktır.

Hepimizin en öncelikli hedefi, enflasyonu kalıcı şekilde düşürmek. Ortak sorumluluk içinde bunu 'en kısa zamanda' başarabiliyor olmamız lazım.

Bu süreçte kredi notu artışları ve not görünümü revizyonları da -Türkiye'nin hak ettiğinin hâlâ çok gerisinde olsa da- bu mücadeleye katkı verecektir. Fitch’i diğerleri takip edecektir, etmelidir.”