Ekonomi Kartal’ı vitrin yapacak Dubai’de satışa çıkacak

Kartal’ı vitrin yapacak Dubai’de satışa çıkacak

25.02.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kartal’da çok iddialı bir proje hazırlayan Dap Yapı, nisan ayında İstanbul’da lansmanını yapacağı projeyi Dubai’de körfez ülkelerine de tanıtacak. Firma, yüzde 1 KDV oranı ile satılacak konutlar için ön talep toplamaya başladı

Kartal’ı vitrin yapacak Dubai’de satışa çıkacak

Kartal’da yaklaşık 70 dönümlük denize nazır arazide İstanbul’un en iyi projesini yapma hedefiyle yola çıkan Dap Yapı, lansmanı Dubai’de yapmaya hazırlanıyor. Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Kartal projesinin dünyada bile benzerinin olmayacağını belirterek, İstanbul’daki lansmanın hemen ardından Dubai’de tanıtım yapacaklarını söyledi.
Ziya Yılmaz, Kartal’daki karma projenin Türkiye’nin vitrini olacağını vurgulayarak, “Nisan ayında İstanbul’da bir tanıtım yapacağız. Hemen ardından da Dubai’de projemizi lanse edeceğiz. Bölge ülkelerindeki yatırımcılara sesleneceğiz. Üst düzeydeki yatırımcılar lansmanımıza gelecek. Orada şeyhlerle buluşacağız” dedi.
Yılmaz, Körfez ülkelerindeki gazete ve televizyonlarda projenin reklamını göstereceklerini ve çok kapsamlı bir tanıtım gerçekleştireceklerini anlatarak, “Körfez ülkelerinden Türkiye’ye ve özellikle de İstanbul’a yoğun ilgi var. Bizim projemizin de Körfezli yatırımcılardan büyük talep göreceğini biliyoruz” diye konuştu.

Ön talep topluyor
Ziya Yılmaz, Kartal projesinde ön talep toplamaya başladıklarını belirterek, “Proje şimdiden yoğun ilgi görmeye başladı. Günde 70-80 kişi ismini yazdırıyor. Satış ofisini hazırlıyoruz. Resmi satışlar başlayana kadar bu ilginin artarak devam etmesini bekliyoruz. İlk planda konutların bir bölümünü satışa sunacağız” dedi.
Ziya Yılmaz, satışa çıkardıkları konutlara eski müşterilerinin oldukça ilgili olduğunun altını çizerek, “Daha önceki projelerimizin yüzde 40’ı eski müşterilerimize satıldı. Burada da benzer bir ilgi olacaktır” görüşünü dile getirdi.
Ziya Yılmaz, şimdiye kadar yaptıkları tüm projelerde yenilikler hayata geçirdiklerini anlatarak, şunları söyledi:

Deniz uçağı inecek
“Daha önce Kağıthane, Çekmeköy ve Kartal-Maltepe aksında yaptığımız projelerle standartları değiştirdik. Genelde dikdörtgen binalar yapılırken, biz farklı formlar uyguladık. Cephelerde yeni uygulamalar yaptık. Kartal projemizde ise ezberleri bozacağız. Burada hem yüksek hem de alçak binalara yer vereceğiz. Çok iyi bir mimari proje ortaya koyacağız.”
Ziya Yılmaz, projenin karma yapısı ve içinde bulundurduğu özellikleriyle dikkatleri çekeceğini vurgulayarak, şu bilgileri verdi:
“Herkesi şaşırtacak bir proje tasarladık. 700 metrelik cephesi var. Projedeki konutların büyük terasları olacak. 20 metrekare terası olan 1+1’lerin yanı sıra çok daha büyük teraslı evler de yapacağız. Ev sahipleri terastan denizi görecek, iyot kokusunu duyacak. Denize çok yakınız, hemen önümüzde marina yer alacak. Deniz taksi iskelesi ve deniz uçağı için pist yapacağız. 2 tane helikopter pisti olacak. Projenin yakınından hızlı tren geçecek” dedi.
Yılmaz, “Dünyada içinde bu kadar unsur olan bir başka proje yok. Hastane, okul ve AVM ise projenin diğer unsurları olacak” dedi.

Haberin Devamı

‘YÜZDE 1 KDV İLE SATILACAK’

Ziya Yılmaz, Dap Yapı olarak tüm projelerinde özellikle ilk alanlara iyi kazandırdıklarını vurgulayarak, Kartal projesinin de yatırımcılara çok iyi oranlarda prim kazandıracağını söyledi.
Yılmaz, buraya yatırım yapanların kısa vadede bire bir, uzun vadede ise bire üç kazanacaklarını söyleyerek, “Biz ilk alanlara kazandırmak üzerine hareket ediyoruz. Fiyatlarımızı buna göre şekillendiriyoruz. Zaten ilk satış fiyatlarımızla da yatırımcıların beklentilerine karşılık vereceğiz”dedi.
Ziya Yılmaz, projenin en önemli artısını ise KDV oranının yüzde 1 olması şeklinde açıkladı. Yılmaz, “Bu durum yatırımcı açısından büyük bir fırsat yaratıyor” diye konuştu.

‘Projemiz 10 yıl sonra bile ülkenin 1 numarası olur’

Haberin Devamı

Ziya Yılmaz projeyle ilgili Türk ve İngiliz mimarların birlikte çalıştığını anlatarak, şu bilgileri verdi:
“Projenin konseptini büyük ölçüde tamamladık, ruhsat çalışmaları devam ediyor. İstanbul ve Türkiye için dünya ölçeğinde eşi benzeri görülmemiş bir proje hazırlıyoruz. İstanbul’un en güzel arazisinde bir eser inşa edeceğiz. 10 yıl sonra bile bu proje 1 numara olacak. İstanbul’a gelen her turistin görmek isteyeceği insanların saatlerce durup seyredebileceği bir eser olsun istiyoruz.”

918 konutluk projede 2 ayda 700 konut satıldı

Bakyapı, 160 milyon lira yatırımla hayata geçirdiği Bakyapı Prestij Modern’le Bursa’da satışlarına devam ediyor. Aralık ayında lansmanı yapılan 918 konutluk projede iki ayda 700 konut sahibini buldu.
İstanbul Prestij Park’ta 45 günde 414 konutun satışı tamamlayan Bakyapı, Bursa’da da lansmana çıktığı 2013 Aralık ayından bu yana 700 konutun satışını tamamladı. Bakyapı böylece Bursa Prestij Modern’de günde ortalama 11’den fazla dairenin satışını yapmış oldu.

Haziran 2016’da teslim edilecek
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin arsasında yükselen projede tapular hemen teslim ediliyor. Yüzde 1 KDV avantajının sunulduğu Bursa Prestij Modern’de anlaşmalı 5 banka garantörlüğünde kredi kolaylığı sunuluyor.
Toplamda 13 bloktan oluşacak projede 2+1 ve 3+1 daire seçeneğine yer veriliyor. 3 farklı 3+1 daire tipinin olduğu projede daire büyüklükleri 150 metrekare ile 170 metrekare arasında değişiyor. Bakyapı'nın Prestij serisinin ikinci halkasını oluşturan Osmangazi’deki proje yaklaşık 54 bin metrekarelik bir arazi üzerinde yükseliyor. Haziran 2016’da teslim edilmesi planlanan projede konutların yanı sıra 53 işyeri de bulunuyor. Arsası Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden ihale ile alınan proje, aynı zamanda Bursa’daki ilk hasılat paylaşımı modeliyle gerçekleşen konut projesi özelliğini taşıyor.
2 bin m2’yi sosyal alana ayırdı
Bakyapı Prestij Modern’in 2 bin metrekarelik sosyal tesisi dikkat çekiyor. Fitness ve pilates salonlarının yer aldığı projede 18 bin metrekare yeşil alan bulunuyor.

Haberin Devamı

Home office’ler için ön talep topluyor

Ankara’da hızla yapımı süren Altınoran’da satışlar devam ediyor. Projede, home officelerin ön taleple satışına başlandı. Sinpaş Yapı tarafından hayata geçirilen proje, Çankaya Oran’da 1 milyon 850 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor.
433 m2’ye çıktı
Altınoran, Başkent’in geleceğe dönük modern yüzü olmayı hedeflerken, Ankaralıları ilk kez modern Home Office kavramı ile de tanıştırıyor. Altınoran Kulelerinde her beklentiye uygun ev ve ofis seçenekleri bulunuyor.
Yeni trend buçuklu kullanımların da yer aldığı Altınoran kulelerinde 1+1’den 5,5+1’e, 81 metrekareden 433 metrekareye kadar farklı konut seçenekleri bulunuyor.
Altınoran’da yer alan, Cumhuriyetin kuruluşunu ve 100. yılındaki büyük hedeflerini simgeleyen 1923 ile 2023 kuleleri ve her ikisinin arasında yükselen Cumhuriyet Kulesi, ay ve yıldızdan esinlenilen mimarisiyle Ankara’nın yeni simgesi olmaya hazırlanırken, kuleler aynı zamanda Ankara’nın ilk home office’leri olacak.

Haberin Devamı

2013’te konut satışlarında İstanbul yine ipi göğüsledi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2013 yılı ve 2014 Ocak ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, geçen yıl konut satışlarında İstanbul, 234 bin 789 konut satışı ile en yüksek paya sahip oldu. İstanbul’u 137 bin 773 konut satışı ile Ankara, 72 bin 421 konut satışı ile İzmir izledi. Aynı dönemde, en az satış ise 138 konut ile Hakkari’de gerçekleşti. Türkiye genelinde satılan konutların 460 bin 112’si ipotekli, 697 bin 78’i ise diğer satış türlerinde gerçekleşti. Böylece 2013’te 1 milyon 157 bin 190 konut satış sonucu el değiştirdi.
Türkiye’de 2014 Ocak’ta satılan konut sayısı ise 87 bin 639 oldu. Konut satışlarında İstanbul 17 bin 489 konut satışı ile en yüksek paya sahip oldu. İstanbul’u, 10 bin 141 konut satışı ile Ankara, 5 bin 300 konut satışı ile İzmir izledi. Söz konusu dönemde en az satış ise 3 konut ile Hakkari’de gerçekleşti.

Yabancılar Antalya’yı sevdi
Geçen yıl yabancılara satılan konut sayısı 12 bin 181 olurken, ocak ayında yabancılara bin 207 konut satıldı. Yabancılara yapılan konut satışlarında, ocakta ilk sırayı 464 konut ile Antalya aldı. Antalya'yı sırasıyla 243 konut satışı ile İstanbul, 119 konut satışı ile Sakarya, 75 konut satışı ile Muğla ve 70 konut satışı ile Aydın izledi.

Haberin Devamı

TOKİ 55 arsayla açık artırmaya çıkacak

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), arsa yatırımcısına 2014’ün ilk fırsatını sunuyor. İdare aralarında Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Erzurum gibi büyükşehirlerin de bulunduğu 16 şehirdeki 55 arsayı açık artıma yöntemiyle satacak.
Konut, ticaret, ilköğretim okulu, otel, spor tesisi, tarım ve eğlence alanı niteliğindeki arsalar, yüzde 10 peşin 120 aya varan vadelerle satışa sunulacak. 6 Mart’ta düzenlenecek açık artırma ile idarenin mülkiyetindeki 55 arsa satışa çıkarılacak.
Müzayede Eskidji firmasının İstanbul’daki merkezinde saat 14.00’da gerçekleştirilecek.

Çekmece’deki ikinci proje için ruhsat aldı

Yalçınlar Group, Büyükçekmece’de hayata geçireceği ikinci markalı konut projesi BatıMahal’in inşaat ruhsatını aldı.
Büyükçekmece Gölü kıyısında hayata geçirdiği ilk markalı konut projesi Gölmahal Villaları ile dikkat çeken Yalçınlar Group, aynı bölgede ikinci projesi için geri sayıma başladı. Büyükçekmece’nin en önemli ve büyük konut projelerinden olan Pelican Hill’in 4. etabı olarak yapılacak olan BatıMahal’de toplam 150 villa yer alacak.
3 etaptan oluşacak olan BatıMahal’de her villaya 1.5 ile 3 dönüm arasında bahçe alanı düşecek. İç dekorasyonlu olarak teslim edilecek olan projede villaların hepsi göl manzaralı olacak.

‘Yeşil’ sertifikayı aldı işletme maliyeti düştü

Enerji tasarruflu binalarda yaklaşık 3.4 dolar olan metrekare bazındaki işletme maliyeti, Akdağlar İnşaat tarafından Beyoğlu’nda yapılan AkPlaza’da 2.8 dolara kadar düşüyor.
Projelerinde enerji verimliliğine ve sürdürülebilir yaşamın geliştirilmesine önem verdiklerinin altını çizen projenin Genel Koordinatörü Ali Tokmakoğlu, “Merkezi konumu ve ulaşım kolaylığı ile iş dünyasının merkezi olacak AkPlaza Piyalepaşa İş Merkezi, akıllı bina sistemi ve sahip olduğu Breeam sertifikası ile kiracılarına bir ofisten çok daha fazlasını sunuyor” dedi. Tokmakoğlu, işletme maliyetinin düşüşünün ofis kiracılarına da avantaj sağladığını söyledi.

Aydınlatmada % 70 tasarruf için yerli ürün

Günümüzde sadece reklam sektöründe değil alışveriş merkezlerinden okullara, hastanelerden ofislere kadar hayatın hemen hemen her alanında kullanılan Led paneller, artık bir Türk firması tarafından tamamen Türk mühendislerinin geliştirdiği teknolojilerle Türkiye’de üretiliyor. Aydınlatma sektörüne 1997 yılında giren TLT (Türk Led Teknolojileri) Panel, Led panelleri kendi patenti ile üretiyor.
% 70’e varan enerji tasarrufunun yanı sıra homojen ışık sayesinde estetik görünüm sağlayan Led panellerin istenilen her modelde, her ebatta üretilme avantajı ve renk seçenekleri mimarlara aydınlatma tasarımlarında kolaylık sağlıyor.