EkonomiLatife Hanım’ın yeğeni ünlü mekânlara aşçı yetiştiriyor

Latife Hanım’ın yeğeni ünlü mekânlara aşçı yetiştiriyor

10.01.2010 - 03:47 | Son Güncellenme:

Londra Zuma’dan Milano’daki Sadler’e kadar ünlü restoranlara aşçı yetiştiren Mehmet Aksel aynı zamanda bir koleksiyoner. Sekiz yaşındayken kaybettiği büyük halası Latife Hanım’ın özel eşyalarını büyük bir titizlikle saklıyor

Latife Hanım’ın yeğeni ünlü mekânlara aşçı yetiştiriyor

Atatürk’ün eşi Latife Hanım’ın yeğeni Mehmet Aksel, kurduğu mutfak sanatları akademisinde dünyadaki ünlü otellere aşçı yetiştiren genç bir girişimci. 1968 İstanbul doğumlu Aksel, Michigan Üniversitesi İş İdaresi Bölümü’nden mezun olmuş.

Haberin Devamı
Latife Hanım’ın yeğeni ünlü mekânlara aşçı yetiştiriyor

Türkiye’ye döndükten sonra otomotiv sektöründe çalışmaya başlayan Aksel, bir süre sonra yiyecek-içecek sektörüne de ilgi duymaya başlamış. Yiyecek-içecek sektörünün en önemli ihtiyacının eğitimli personel olduğu düşüncesinden hareketle, 2004 yılında Mutfak Sanatları Akademisi’ni (MSA) kurmuş. Mesleki eğitimde büyük bir boşluk gördüğünü belirten Aksel, MSA kurulduğu günden bu yana 2 bine yakın profesyonel mezun verdiklerini anlattı.
20 bin kişiye de amatör eğitim verdiklerini ifade eden Aksel, “Şu anda 7.5 milyon dolarlık ciroya ulaştık. Önümüzdeki beş yıl içinde 10 milyon dolar ciroya ulaşmayı planlıyoruz” dedi.

THY personelini eğitiyor
Yılda 750 profesyonel mezun vermeyi hedeflediklerini anlatan Aksel, bu yıl yurtdışına giden mezun sayısını 2 katına çıkarmayı planladıklarını söyledi.
MSA’nın City & Guilds’e akredite olan profesyonel aşçılık okulu olduğunu ifade eden Aksel, “Okulda, profesyonel aşçılık, profesyonel pasta-ekmekçilik, profesyonel yiyecek içecek işletmeciliği eğitimleriyle amatörlere yönelik eğitim veriyoruz. Ayrıca THY’nin uçuş personeline de servis, Türk konukseverliği, adab-ı muaşeret eğitimleri veriyoruz” dedi.

Cordon Bleu ile işbirliği yapacak
Çikolatacılık ve pastacılık konularında uzmanlaşmak isteyenler öğrencilere ileri seviye eğitimler vermek için Cordon Bleu ile işbirliği yapacaklarını anlatan Aksel, şunları söyledi:
“Ayrıca İtalya’nın en önemli aşçılık okulu Alma La Scuola Internazionale di Cucina Italiana ile yaptığımız işbirliği devam ediyor. Alma’ da 5 ay uygulamalı eğitim alan öğrenciler, sonrasında Michelin yıldızlı restoranlarda staj fırsatı yakalıyor. Staj yapılan mekanlardan bazıları arasında Sadler, Vittorio, Il Gelso di San Martino bulunuyor.”

Dünyaca ünlü şefleri getirecek
2010 yılında dünyaca ünlü şefleri Türkiye’ye getireceklerini söyleyen Aksel, “Gelecek yabancı şefler arasında Gordon Ramsey, Alain Ducasse, Gary Rhodes, Jamie Oliver, Pierre Herme ile İtalya’dan Cristian Broglia, Matteo Berti, İsviçre’den Micheal Azouz var. Azzouz bu ay sonunda gelecek. Kendisi dünya çikolata şampiyonu” dedi.

Haberin Devamı

Latife Hanım’ın yeğeni ünlü mekânlara aşçı yetiştiriyor

‘Küçükken ziyaretine giderdik halam sessiz bir kadındı’
Öğrencileri meslek sahibi yaparken sektör için de eğitimli eleman yetişmesine katkıda bulunduklarını anlatan Aksel, oldukça renkli bir kişiliğe de sahip. 6 yaşından bu yana binicilik sporu ile ilgilenen, bu süre zarfında 10 yıl kadar Binicilik Milli Takımı’nda yarışmış. 2 yıl boyunca otomobil sporlarında profesyonel olarak yarışan Aksel’in Türkiye ve Balkan şampiyonlukları da bulunuyor.
Aksel’in bir başka özelliği de Atatürk’ün eşi Latife Hanım’ın yeğeni oluşu. Latife Hanım’a ait fotoğraf ve eşyalardan oluşan çok özel bir koleksiyona da sahip olan Aksel, sekiz yaşındayken kaybettiği büyük halasını hiç unutmamış. Küçükken evine ziyarete gittiklerini söyleyen Aksel, Latife Hanım’ı sessiz bir kadın olarak hatırlıyor.

KEŞFETYENİ
Ünlü isimler yaz sezonunu açtı! 3 güzelden plaj pozları
Ünlü isimler yaz sezonunu açtı! 3 güzelden plaj pozları

Cadde | 06.06.2025 - 07:41

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte birçok ünlü isim sezonu açtı. Ayrılık iddialarında yer alan Cemre Baysel'den Yunanistan'a giden Afra Saraçoğlu'na kadar... İşte ünlü isimlerin plaj tarzı.

Yazarlar