Milliyet Enerji Küresel yöneticiler ekonomiyi suçladı

Küresel yöneticiler ekonomiyi suçladı

26.04.2023 - 14:24 | Son Güncellenme:

Tüm dünyadan şirketlerin 2 bine yakın üst düzey yöneticisi ile yapılan Google Cloud Sürdürülebilirlik Anketi 2023’e göre, şirket yöneticilerinin yarısına yakını, ekonomik yavaşlamanın, sürdürülebilirlik ve temiz enerji girişimlerinde ilerlemeyi engellediğini düşünüyor.

Küresel yöneticiler ekonomiyi suçladı

1476 başkan yardımcısı ve üst düzey yöneticiyle Ocak ayında yapılan ankette, yöneticilerin yüzde 45’i mevcut ekonomik ortamın sürdürülebilirlik çabalarını “engellediğini”, Avrupa’daki enerji krizi gibi bölgesel koşulların da ilerlemeye zarar verdiğini düşünüyor. Araştırmada, bahsedilen zorluklar nedeniyle uygulanan sürdürülebilirlik programlarının sayısı 2022’ye göre yüzde 8 düştüğü de ortaya çıktı.
Çevresel, sosyal ve yönetişimin (ESG) 2022 yılında şirketlerin en büyük kurumsal önceliğiyle, bu yıl üçüncü sıraya düştüğü görüldü. Bunun nedeni olaraksa, ESG çalışmalarını doğru bir şekilde ölçmedeki zorluklar ve hesap verilebilir bir sistemle çalışan kurumsal organizasyon yapısının eksikliği sayıldı. Bugün hala kurumsal sürdürülebilirlik çalışmalarının ESG denetimi başlangıç aşamasında olmanın yanı sıra, küresel zorunlu bir standardı henüz oluşturulmuş değil. Anket, küresel ekonomik yavaşlama, finansal istikrarsızlık, yüksek borç seviyeleri, artan faiz oranları, kalıcı enflasyon riskleri ve jeopolitik gerilimler konusunda gittikçe daha fazla endişenin dile getirildiği bir dönemde yapıldı.