Ekonomi OYAK’tan 4.1 milyar TL nema

OYAK’tan 4.1 milyar TL nema

09.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en büyük mesleki emeklilik fonu olan OYAK’ın 57’nci Olağan Genel Kurulu Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın başkanlığında yapıldı.

OYAK’tan 4.1 milyar TL nema

Kurulda, 2016 yılı nema oranı yüzde 19.1, toplam dağıtıma esas kaynak rakamı da (nema) 4.1 milyar TL olarak açıklandı. OYAK’ın, üyelerine ait net varlık toplamı 25.3 milyar TL’ye, konsolide net varlık toplamı ise 64.5 milyar TL’ye ulaştı. Genel Kurul’un Divan Başkanlığını yapan Bakan Fikri Işık, “OYAK’ın başarısını iftiharla karşılıyoruz. Bundan sonra da başarısının devamı için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” dedi. Fikri Işık, şöyle devam etti: “Askerlerimiz ve onların aileleri için çok daha güvenli bir gelecek oluşturmak hepimizin görevi. Bu nedenle OYAK’ın güçlü şekilde yarınlara hazırlanması için hükümet olarak elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz, vermeye devam edeceğiz. Faaliyet raporuna baktığımızda, 2016’da son derece başarılı bir senenin geçtiğini görüyoruz.”

Haberin Devamı

4.7 milyar TL vergi

OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Tümgeneral Mehmet Taş da 2016’da 4.7 milyar TL vergi ödediklerini belirterek, “Bu tutar, Türkiye’de ödenen toplam vergilerin yüzde 1.03’üne tekabül etmektedir” dedi. OYAK Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Savaş Erdem ise, “2016 yılında dağıtıma esas kaynak 4 milyar 195 milyon TL’ye ulaştı ve bugün, üyelerimize yaklaşık yüzde 19.1 nema dağıtma imkânına ulaşmanın verdiği gururla karşınızdayız” diye konuştu. Erdem, sözlerine şöyle devam etti:

“Önümüzdeki 5 yıl içerisinde OYAK’ı sadece Türkiye’nin en güçlü kurumlarından biri değil, aynı zamanda uluslararası bir oyuncu yapmak için gece gündüz çalışacağız.”