Ekonomi Subay Maaşları 2023: Subay ve Yedek Subay Maaşı Ne Kadar?

Subay Maaşları 2023: Subay ve Yedek Subay Maaşı Ne Kadar?

04.01.2023 - 14:59 | Son Güncellenme:

Subaylar Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki komutanlıklara bağlı, orduda görev alan rütbeli askerdir. Subaylar Kara, Deniz veya Hava Kuvvetleri’nde görev alırlar. Vatani görevlerini yerine getiren subaylar asteğmenden başlayarak bütün rütbelere kadar yükselebilir. Bu nedenle subay maaşları farklı görev, rütbe ve komutanlıklara bağlı olduklarından dolayı değişebilmektedir. Yedek subay maaşı ne kadar? 2023 subay maaşları ile ilgili detaylı bilgilere içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Subay Maaşları 2023: Subay ve Yedek Subay Maaşı Ne Kadar

Subay maaşları 2023 yılında gelen zamlarla artmıştır. TSK bünyesindeki komutanlıklara bağlı görev yapan subaylar asteğmenden başlayıp mareşal rütbesine kadar yükselebilmektedir. Subay maaşları kıdem, derece, görev yeri, eş durumu ve çocuk sayısı gibi durumlara göre kendi içlerinde de farklı ek ödemelere tabii olduğundan değişkenlik gösterebilir. 

Haberin Devamı

Subay Maaşları 2023 

Askeri her personelde olduğu gibi subaylarda da maaş belirlemesi yapılırken kıdeme, rütbeye ve görev yerine bakılmaktadır. En düşük subay maaşları 2023 yılı itibariyle 16.623 TL olarak belirlenmiştir.  

Yedek Subay Maaşları 

Yedek subayların maaşları subay maaşları ile orantılıdır. 2023 yılı itibarıyla yedek subay maaşı 16 bin TL şeklindedir.  

Deniz Subay Maaşı 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı birliklerde görev alan deniz subaylarının maaşları kıdem, derece, görev yeri, eş durumu ve çocuk sayısı gibi durumlara göre değişiklik gösterir. Ortalama bir deniz subayının 16 bin ile 18 bin TL aralığında maaş aldığı tahmin edilmektedir. 

Kara Subay Maaşı 

Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı birliklerde görev alan kara subaylarının maaşları kıdem, derece, görev yeri, eş durumu ve çocuk sayısı gibi durumlara göre değişiklik gösterir. Ortalama bir kara subayının 16 bin ile 18 bin TL aralığında maaş aldığı tahmin edilmektedir. 

Haberin Devamı

Hava Subay Maaşı 

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı birliklerde görev alan hava subaylarının maaşları kıdem, derece, görev yeri, eş durumu ve çocuk sayısı gibi durumlara göre farklılık göstermektedir. Ortalama bir hava subayının 16 bin ile 19 bin TL aralığında maaş aldığı tahmin edilmektedir.