25.07.2008 - 00:17 | Son Güncellenme:
ANKARA Milliyet
Hak sahipleri, TC kimlik numaralarının son iki numarasına göre 28 Temmuz’dan itibaren paralarını alabilecek. 180 bin sayfalık KEY listesi 27 Temmuz’da mükerrer Resmi Gazete olarak yayımlanacak. Emlak Konut GYO’nun internet sitesinde de sorgulama yapılabilecek.
KEY hak sahipleri, ödeme miktarlarını internet sitesinden TC kimlik numaraları ve sosyal güvenlik numaraları ile öğrenebilecek. TC kimlik numarası ve sosyal güvenlik numarası ile yapılan sorgulama sonucunda çıkan ödeme miktarına hak sahibinin itirazı olmaması durumunda, hak sahipleri ödemelerini Ziraat şubelerinden, TC kimlik numarası ibraz ederek alacak.
5 yıl süre var
Kurumlar tarafından TC kimlik numarası bildirilmeyen hak sahiplerine ödeme yapılamayacak. Bireysel ödeme için Ziraat Bankası şubelerine başvuran hak sahiplerinin, TC kimlik numarası ile birlikte nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport ile başvuru yapmaları gerekiyor.
5 yıl içinde talep edilmeyen alacaklar Hazine’ye irat kaydedilecek. TC kimlik numarası ile yapılan sorgulama sonucunda listede isimleri yer almayanlar, sosyal güvenlik numarası ile yapılan sorgulamada TC kimlik numarasının bulunmaması ya da KEY hak sahibi olduğunun ve ödeme miktarının doğru olmadığının ileri sürülmesi halinde, 3 ay içinde öncelikle adlarına ödeme yapan kurumlara (çalışmış oldukları kurumlara) başvuracak.
Bu kurumlardan sonuç alınamaması durumunda ise sosyal güvenlik kurumlarına müracaat edilmesi gerekiyor.
Survivor yarışmacılarından Hikmet Tuğsuz bir anda yarışmaya veda etmişti. İzleyiciler tarafından Survivor Hikmet'in nereye gittiğini merak konusu olmuştu. Hakkında ortaya atılan iddialar sonrası Hikmet Tuğsuz'dan ilk açıklama geldi.