Ekonomi Türkiye’ye güveni tam cep üretimini artıracak

Türkiye’ye güveni tam cep üretimini artıracak

17.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çinli telefon devi vivo, Türkiye’yi üretim üssü yapıyor. 2021 yılında 20 milyon dolarlık yatırımla Kocaeli Gebze’de üretim tesisi kuran marka, üretim hattı sayısını artırıyor.

Türkiye’ye güveni tam cep üretimini artıracak

Hanife BAŞ Gebze - 2022 yılında üçüncü üretim hattını açan şirket, dördüncü üretim hattını ise bu yıl açmayı hedefliyor. Gebze’deki vivo üssü, markanın dünyadaki 8 üretim tesisinden biri, Avrupa’daki tek üretim tesisi.

Haberin Devamı

5G özellikli telefon

vivo, Gebze’de Güzeller OSB’deki üretim tesisinin kapısını ilk kez basın mensuplarına açtı. vivo Türkiye Genel Müdürü Ted Dai, “Türkiye bizim için önemli bir pazar. Türkiye pazarına güvenimiz sonsuz. Türkiye’de başarı hikayesi yazmaya devam edeceğiz. Türkiye pazarında istikrarlı ve başarılı bir büyüme ivmesi yakaladık. Tüm Y serisi modellerimizi burada üretiyoruz.

Türkiye’ye güveni tam cep üretimini artıracak

Pazara uzun vadeli bakıyoruz. Yatırımlarımız sürecek. Bu bağlamda bu yılın ikinci yarısında dördüncü üretim bandını devreye almayı planlıyoruz” dedi.

vivo Türkiye CMO’su Ertan Şensoy ise, yeni yapılacak üretim bantı yatırımıyla 5G özelliğine sahip telefonları da burada üretmeyi planladıklarını açıklayarak, “Bugüne kadar yaptığımız yatırımlara Türkiye’de 300 kişilik istihdama ulaştık. Yeni bant yatırımıyla 100 kişiye daha ek istihdam sağlamayı planlıyoruz. Türkiye bizim için önemli bir pazar. Burada yıllık 5 milyon adet telefon üretim kapasitesine sahibiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeni kampanya başlattı

Vivo, tüketiciler için yeni bir kampanya da başlattı. “Her Zaman Y’eni” adlı kampanyası kapsamında şirket, V25 5G modeli ile vivo Türkiye fabrikasında üretilen Y35 ve Y22s modellerini bundan böyle tüm kullanıcılara iki büyük Android güncelleme garantisi ve 3 yıl güvenlik güncelleme garantisi ile sunacak. Şensoy, “Ülkemizde ilk defa tüketicilere giriş ve orta segmentteki modellerde Android güncelleme garantisi sunuyoruz. Bu bizim cihazlarımıza, üstün kaliteli üretim süreçlerimize ve çıktılarına duyduğumuz güvenin bir ispatı” dedi.