Ekonomi Türksat 5A mayısta yörüngeye ulaşacak

Türksat 5A mayısta yörüngeye ulaşacak

08.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ocak ayı başında fırlatılan Türksat 5A haberleşme uydusunun yolculuğunun dörtte üçünü tamamladığını belirterek, “Uydumuz, mayısın ilk haftasında 31 derece doğu yörüngesine ulaşacak” dedi.

Türksat 5A mayısta yörüngeye ulaşacak

Karaismailoğlu, Türksat 5A, 5B ve 6A uydularına ilişkin son gelişmeleri, Türksat AŞ Gölbaşı Yerleşkesi’nde düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi. Türksat 5A haberleşme uydusunun yörünge yolculuğuna devam ettiğini anlatan Karaismailoğlu, şunları kaydetti: “Ekvator’dan 35 bin 160 kilometre uzaklığa ulaşan Türksat 5A, yolculuğunun dörtte üçünü tamamladı. Uydumuz, mayıs ayının ilk haftasında 31 derece doğu yörüngesine ulaşacak. Haberleşme uydumuz hizmete girdiğinde, Türkiye ile Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Orta Batı ve Güney Afrika’nın yanı sıra Akdeniz, Ege ve Karadeniz’i kapsama altına alacak. Uydumuz, televizyon yayıncılığıyla veri haberleşme hizmetinde, ülkemizi dünyada Ku-Band kullanan öncü ülkeler ligine taşıyacak. Elektrik itki sistemiyle çok daha kaliteli TV yayıncılığı ve haberleşme hizmeti verecek olan Türksat 5A, 30 yıl süreyle bu görevini yerine getirecek.”

Haberin Devamı

5B yılsonu uzayda

Türksat 5B haberleşme uydusunun bu yılın dördüncü çeyreğinde uzaya fırlatılacağını dile getiren Karaismailoğlu milli imkanlarla geliştirilip üretilmesi planlanan Türksat 6A haberleşme uydusunun ise üretim ve entegrasyon süreçlerinin yoğun şekilde devam ettiğini belirterek, “Türksat 6A’yı 2022 yılında uzaya göndermeyi planlıyoruz” dedi.