13.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:
EKONOMİ SERVİSİ
Vehbi Koç Vakfı, geçtiğimiz yıl Van’da yaşanan deprem felaketinin ardından bölgedeki eğitimcilerin ve eğitim ortamının yaralarını sarmaya destek olmak amacıyla 128 öğretmenin aileleriyle yaşamını sürdüreceği konutlardan oluşan çağdaş bir lojman kompleksi inşa etti. Van’ın Kalecik Köyü’ndeki Ford Otosan Öğretmen Lojmanları’nın açılışını gerçekleştiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Van depreminde yaşamını yitiren eğitim neferlerini rahmetle andıklarını belirterek, “Bizler Koç Topluluğu olarak ilk günden bu yana Van’ın yeniden kalkınması sürecine desteğimizi sürdürüyoruz. Vehbi Koç Vakfı’mız tarafından inşa edilen lojmanların bölgedeki eğitim ortamının yeniden kalkınmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Ümit ederim ki geçmişte olduğu gibi gelecekte de güzel ilimiz Van, özverili eğitimcilerimiz ile başarılı nesillerin yetişmesine katkı sağlayacak” dedi.
Vehbi Koç Vakfı’nın Ford Otosan desteği ile hayata geçirdiği öğretmen lojmanları kompleksinin inşaatı tamamlandı. Mustafa Koç, dün Koç Holding Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Vehbi Koç Vakfı Genel Müdürü Erdal Yıldırım, Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl ile Van’ı ziyaret etti.
Birlik ve beraberlik ruhu
Lojmanların açılış töreninde konuşan Mustafa Koç, “Depremde yaşamını yitiren vatandaşlarımızı ve 76 eğitim neferimizi bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi. Depremin ardından başlatılan seferberlik ile bugün Van’ın yeniden inşaa sürecine katkı sağlamak adına bir projeyi tamamladıklarını belirten Koç, şunları söyledi: “Van depreminin ardından Vehbi Koç Vakfı, Van Valiliği ve Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 28 Şubat 2012’de ‘Öğretmen Lojmanları’ yaptırılması için bir protokol imzalamıştı. Milletimizin birlik ve beraberlik ruhunun bizleri ayakta tutan en önemli unsur olduğu inancıyla inşa edilen lojmanların değerli eğitimcilerimizin kullanımına hazır hale getirildiğini hep birlikte bugün gururla görüyoruz.”
128 daire var
Van Kalecik Köyü’ndeki Ford Otosan Öğretmen Lojmanları’nda sorumlu firma ARK İnşaat, ana yüklenici ise Van merkezli Barış İnşaat. Üçer katlı 4 binadan oluşan lojman kompleksinde 128 daire, 1 sosyal tesis, kapalı ve açık hava spor alanları, yeşil alan ve otopark var. İnşaat 5 ayda tamamlandı. Beyaz eşya tefrişatı Arçelik’ten temin edildi. Tesisin yürüyüş yolu ve peyzaj çalışmaları tamamlanmak üzere.
İlköğretim Okuluna ziyaret
Mustafa Koç, lojmanların öğretmenlerin konforu için gerekli yaşam alanları ve gereçlerle donatılmış, birinci derece deprem bölgesi için tüm yönetmeliklere uygun olarak inşa edildiğine de dikkat çekerek, “128 öğretmenimizin aileleri ile yaşamını sürdürebileceği lojmanlar Vehbi Koç Vakfı ve Koç Topluluğu şirketlerinin eğitime verdiği önem ve ülkemize karşı duyduğu sosyal sorumluluğun bir gereği olarak Ford Otosan şirketimizin katkıları ile inşa edildi” dedi. Koç Van’daki Koç İlköğretim Okulu’nu da ziyaret etti.