Ekonomi Vatandaşı çileden çıkartan artış

Vatandaşı çileden çıkartan artış

24.09.2013 - 13:57 | Son Güncellenme:

Ön ödemeli sayaç kullanan abonelere gaz satışında 70 liralık kotadan sonra yapılan yeni değişiklik ile 110 liralık sınır getirilmesi vatandaşları çileden çıkardı.

Vatandaşı çileden çıkartan artış

Şikayetvar'ın haberine göre, Başkent Doğalgaz tarafından ön ödemeli sayaç kullanan her aboneye bir seferde 110 TL’den fazla gaz satışı yapılmaması tepkilere neden oldu. Kış aylarının yaklaşmasıyla gaz almak isteyen vatandaşlar karşılaştıkları kota engelinden rahatsızlık duyarken, sistemin tüketiciyi korumadığını, şirketin kendi menfaatlerine uygun satış politikası belirlediğini, en kısa sürede yetkililerin kotasız gaz alımını sağlamalarını istedi.

Tek seferde 110 liralık gaz alırken mağdur olan vatandaşların şikayetleri ise şöyle: “Dairelere 110 TL Doğalgaz kotası ne demek, kış aylarında ne yapacağız. Şirket zarar ediyor diye milleti uğraştırmak, milleti hiçe saymak izah edilemez.” “Sanırım 1970’lere geri dönüyoruz. Zira Başkent gaz tüketici gaz stokluyor diyerek(aslında kendi stokluyor) ve kotalı gaz satışı yapıyor. Yani biz artık aylık devasa kuyruklara girerek her zammın tarafımıza yansıtılabilmesi ve özelleştirmeden alan firmanın borçlarını ödeyebilmesi için kuyruklarda bekleyeceğiz. Ben yıllık gazımı hep toplu aldım, madem böyle olacaktı niye daha fazla para alarak bize kartlı sayaç takıldı? Ayrıca artık akşam saatlerinde gaz aldığınızda ekstra komisyona tabii. Çile üstüne çile. Tüm ilgili kurumları göreve çağırıyorum.” PTT şubeleri 110 TL'den fazla gaz vermiyor. Her gaz almada PTT işlem ücreti altında 1 TL para kesiyorlar. Havalar soğudu böyle mi devam edecek? Aylık 110 TL gazla mı ısınacağız?”