Ekonomi ‘Yapay zeka’ işe alıyor, girişimler ‘stres’ azaltıyor!

‘Yapay zeka’ işe alıyor, girişimler ‘stres’ azaltıyor!

17.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İTÜ Çekirdek sahnesinde yarışacak birbirinden farklı alanlarda iş yapan onlarca startup, geliştirdikleri teknolojilerle yatırımcıların karşısına çıkmak için gün sayıyor.

‘Yapay zeka’ işe  alıyor, girişimler  ‘stres’ azaltıyor

Yerli girişimlere (startup) destek sağlayan öncü oluşumlardan İTÜ Çekirdek; Big Bang Startup Challenge’ta bu yıl sahne alacak TOP 50 girişimi açıkladı. Yapay zekadan mobiliteye, blok zincirden fintek’lere, pazar yerlerinden enerji girişimlerine sekiz farklı sektörden 50 girişim, 13-14 Aralık tarihlerinde sahnede yer alarak, bir yandan ödül kazanmaya diğer taraftan da yatırımcılardan fon toplamak için yarışacak. Geçen sene girişimlere toplamda 341 milyon TL’yi aşan ödül, yatırım ve nakit desteği sağlanmıştı. Bu yıl sahnede yarışacak; dikkat çekici alanlarda iş yapan startup’lardan bazıları şöyle sıralandı.

Haberin Devamı

Her derde deva startup!

*Yeni nesil işe alım platformu OneNewOne, yapay zeka tabanlı “Akıllı Aday Sınıflandırma, Eşleme”, “Akıllı Mülakat”, “Akıllı Otomasyon” ve “Akıllı Teklif” modülleriyle öne çıkıyor. Yapay zeka modülü saniyeler içinde uygun işe, uygun aday öneriyor.

*Buradayım girişimi elektrik alan teoremi, güç sistem analizi ve veri analizi tekniklerini birleştirerek oluşturduğu teknikler ile elektrik hatlarında arızanın yerini tespit edebiliyor.

*Geliştirilen rejenerasyon ve reaktivasyon teknolojileri kullanan Regenas; bu sayede ek atık oluşturmadan yenilenmiş mineral yağı üretimi yapıyor.

*Kodlama eğitim kampı Develhope, “şimdi öğren, sonra öde” modeline sahip. Genç işsizliğiyle mücadeleye odaklanmak için kuruldu.

Haberin Devamı

*Yapay zeka destekli bir platform sunan Wyseye, araç hasarlarını hızlı, hassas ve objektif bir şekilde değerlendirmeye imkan tanıyor.

*Pazarlama aracı olarak kullanılan Geojet, çevrim içi haritalarda ve yerel aramada yerelleştirilmiş sosyal ve arama pazarlamasına odaklanıyor.

*Pulsetto, giyilebilir teknolojisi ve uygulamasıyla Vagus sinir uyarıcı olarak stresi azaltmak, kaygıyı hafifletmek ve uykuyu iyileştirmek için pratik bir yol sunuyor.

*CopeTract: Girişim, sözleşmeleri blok zincirde depoluyor.

*Eğitici kutu oyunları geliştiren Arkerobox, çocukların dünya kültürel mirasını keşfetmesini hedefliyor. Bu nedenle girişim, çocukların yenilikçi eğitim metotları ile deneyimleyerek öğrenmelerini sağlıyor.

*Soundbank, müzikleri tokenize ederek yatırıma açıyor. Böylece müzik dinleyicilerinin, hayranların veya yatırımcıların, dinlenme gelirlerine ortak olmasını sağlıyor.

*Yapay zeka destekli dijital sağlık platformu Aivigo, iş kaynaklı bel, boyun ve sırt ağrısı gibi kas-iskelet rahatsızlıklarının önlenmesi ve tedavisinde kişiselleştirilmiş çözümler sunuyor.

*Kenevir Blok, karbon negatif, kendinden ısı-ses yalıtımlı, yangına dayanıklı geri dönüştürülebilir ve doğal olarak üretilen kenevir blok ürünü ile yapılar inşa ediyor.

*Yanhak.com, çalışanların gelirlerini, haklarının tümünü tam kapsamlı olarak kişiselleştirebilmelerini ve yönetebilmelerini sağlıyor.

Haberin Devamı

*Yeni nesil kuş kaçıran lazer sistemleri sunan Avisoff, kuşların verdiği zararları, kuşlara zarar vermeden engelliyor.