EkonomiYargıdaki kriz iş dünyasına da sıçradı

Yargıdaki kriz iş dünyasına da sıçradı

18.02.2010 - 14:03 | Son Güncellenme:

Yargıdaki son gelişmeler iş dünyasına da sıçradı. Türkiye’nin dört bir yanındaki işadamlarından çeşitli tepkiler geliyor.

Yargıdaki kriz iş dünyasına da sıçradı

İş dünyasının temsilcileri, yargıda yaşanan gelişmeler ve tartışmaların ardından gündemin yeniden ekonomi olması gerektiğini vurguladı, istikrar sağlanamayan bir ülkeye yatırım gelmeyeceği uyarısında bulundu

Haberin Devamı


TİM: ŞU ANDA BİR KAOS ORTAMI VAR Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yargıdaki son gelişmelerle ilgili, “Şu anda bir kaos ortamı var. Kurumlar arası bu şekilde görüş ayrılığı, huzur, barış, güven ve istikrar konusunda sıkıntılar yaratıyor” dedi.
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Bursa Tekstil ve Konfeksiyon Ar-Ge Merkezi (BUTEKOM) işbirliğiyle Uludağ İhracatçı Birliklerinde düzenlenen “II. Ar-Ge Proje Pazarı Platformu”nun açılışına katılan Büyükekşi, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
Mehmet Büyükekşi, yargıdaki son gelişmelerle ilgili soru üzerine, şunları söyledi:
“Şu anda bir kaos ortamı var. Bu kaos ortamı bizleri de düşündürüyor. Kim haklı kim haksız ortada net bir şey yok. Bazı hukukçular Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunu haklı görüyor, bazıları haksız görüyor. Onun için beklememiz lazım. Ortak bir fikir birliği olursa biz de ona göre kendimizi konumlandıracağız.”
“Kurumlar arası bu şekilde görüş ayrılığı, huzur, barış, güven ve istikrar konusunda sıkıntılar yaratıyor” görüşünü dile getiren Büyükekşi, “İş alemi açısından en önemli konu ekonomi. Biz, mümkün olduğu kadar istikrarlı barış ortamı istiyoruz” dedi.
Büyükekşi, erken seçim söylentileriyle ilgili soruya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Seçimlerin artık zamanında yapılacağı ve Türkiye’nin de buna alışması gerektiği” yönündeki ifadelerini hatırlatarak, şu yanıtı verdi:
“Biz de seçimlerin zamanında yapılacağına göre kendimizi konumlandırıyoruz. Bu belirsizlik ortamı, özellikle güven ve istikrar açısından çok güzel bir görüntü yaratmıyor. İnşallah bu sorun en kısa sürede çözülür ve gerek yurt dışındaki alıcılarımız gerek içeride üretim yapan ihracatçılarımız, gönül rahatlığıyla işlerine devam ederler.”
Bir gazetecinin döviz kurlarıyla ilgili sorusu üzerine de Büyükekşi, yüksek faiz-düşük kurun geçmişte ihracatçıları rahatsız ettiğine, düşük faizlerin yatırımlar açısından son derece önemli olduğuna değinerek, “Dolar-avro paritesi, dün 1,35’leri gördü. Bu ihracatçıları son derece kaygılandırıyor” dedi.
Büyükekşi, Yunanistan’la başlayan, Portekiz ve İspanya’da devam eden sıkıntıların, ihracatçıları ileriye yönelik orta vadede endişelendirdiğini ifade ederek, bu sıkıntıların, ihracatçıya yansıma ihtimali bulunduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ’NDEKİ İŞ ADAMLARI DA TEPKİLİ
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki iş adamları, yargıda yaşanan son gelişmeler ve tartışmaların ekonomiye zarar vermesinden endişe duyuyor.
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in tutuklanmasının ardından HSYK’nın özel yetkili savcılarla ilgili kararı sonrasında Yargıtay, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Danıştay ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yaptıkları açıklamaları AA muhabirine değerlendiren iş adamları, bu konudaki sorunun en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını istediler.
Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Galip Ensarioğlu, Türkiye’de bir değişim sürecinin yaşandığını ancak değişime karşı olan kurum ve kişilerin bu değişim sürecine direnmeye çalıştığını söyledi.
Türkiye’deki tartışma ve gelişmelerin demokratik bir olgunluk içinde yaşanması gerektiğini ifade eden Ensarioğlu, şöyle dedi:
“Tartışmaların yaşanması kaçınılmazdır. Tartışmanın devamı ülke ekonomisine büyük zarar verir. Bunların yaşanması da değişim sürecinde normaldir. Demokrasiyi içine sindiremeyenler bu tür dirençler gösterebiliyor. Değişim süreci kısa sürede tamamlanmalıdır. Bu süreçte kurumlar birbirlerini yıpratmamalıdır. Yargı çevresindeki son gelişmeler ülke ekonomisine zarar veriyor. Kaos ve belirsizlik ortamında yatırımcı, yatırımını askıya alır. Bu gelişmeleri yabancılara anlatmakta zorluk çekeriz. Biz yurt içinde bu türde yaşananlara ve olağanüstü durumlara alışığız. Ancak, yabancı yatırımcı bu ortamlardan büyük rahatsızlık duyar. Artık ülkenin durumu netleşmelidir. En kısa sürede sorun giderilmelidir.”
Mardin Sanayici ve İş Adamları Derneği (MARSİAD) Başkanı Nasır Duyan ise yargıdaki tartışmanın, kurumların yanı sıra ekonomi ve siyasete büyük zarar vereceğini dile getirerek, “Yargı çevresindeki sorun en kısa zamanda çözülmeli. Bu durumun devam etmesi yatırımcıyı ürkütür, yeni yatırımlarını askıya almasına yol açar. Yabancı yatırımcının da Türkiye’ye bakış açısını olumsuz etikler. Aksi takdirde ekonomide telafi edilmesi zor ve maliyetli olacak sonuçlara yol açabilir. Herkesin bu ortamda sağduyulu şekilde hareket ederek sorunu çözüme kavuşturmalıdır” diye konuştu.
Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Özgür Çalapkolu da Türkiye’de tek gündemin ekonomi olması gerektiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
“Ülke ekonomisinin iyiye gittiği bu dönemde bu tür sorunlar çok büyük zarar verir. Son günlerdeki gelişmelerden yatırımcı büyük endişe duyuyor ve ürkek hale geliyor. Bu nedenle bu tür sorunların ivedi olarak çözümü ve bir daha yaşanmaması içinde acil olarak başta Anayasa değişikliği olmak üzere gerekli yasal değişikliklerin yapılması gerekir. Aksi durumda tartışmalar büyür ve ülkeye büyük zarar vererek, ekonomiyi sekteye uğratır. Gündeme sadece ekonomi olmalı ve ekonominin daha da iyi hale getirilmesi için alınacak önlemler üretilmelidir. Ekonomimiz kırılgan bir yapıya sahip olduğu için büyük sıkıntılara neden olabilir. Bu tür durumların yaşanmaması için gerekli çabanın gösterilmesi lazım. Son gelişmeler ayrıca Avrupa Birliği sürecinde ülke imajını da yıpratıyor.”

Haberin Devamı

MERSİN
Mersin’de, iş çevreleri, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in tutuklanmasının ardından başlayan tartışmaların ekonomiye yansımalarını değerlendirdiler.
Mersin Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Abdullah Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada ekonomik kriz tamamen bitmemişken, ülkede ekonomik krizin yavaş yavaş yerini istikrara bıraktığı şu günlerde, siyasetin ekonominin önüne geçmemesi gerektiğini bildirdi.
Bu tür çekişmelerle ekonomiye zarar verildiğini öne süren Özdemir, şöyle dedi:
“Gelecekten emin olabilmek için Türkiye’de ekonominin ön plana çıkması lazım. Ama görüyoruz ki, siyaset ekonominin önüne geçiyor, bu tür kısır çekişmeler ekonomiye zarar verir. Çünkü, dünyada kriz halen devam ediyor. Türkiye, bu krizden fazla etkilenmemiş gibi gözüküyor. Kurlar 2001 yılındaki gibi anormal değil, faiz ve enflasyon düştü. Bu nedenle Yunanistan’ın başına gelenleri ibret almak gerekiyor. Yunanistan’ın başına gelenlerin önümüzdeki günlerde, İspanya, Portekiz ve İrlanda’nın da gelmemesi için AB yoğun çaba sarf ederken, Türkiye’nin ekonomiyi sağlama alması gerekiyor. Gerek hükümet, gerekse muhalefet yetkilileri konuşmalarına dikkat etmeli. Ülkeyi gerecek, konuşmalardan kaçınmalıdırlar.”
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise, Türkiye’nin gündeminin ekonomi olması gerektiğini savundu.
Ülkedeki kısır çekişmelerin ekonomiye zarar vereceğini iddia eden Aşut, “Tüm kesim lütfen konuşmalarına çok dikkat etsin. Ülke ekonomisinin daha üst seviyelere çıkartılması için, ekonomiyi ve demokrasiyi zedeleyecek açıklamalardan kaçınılması gerekiyor. Türkiye’nin gündemi çekişmeler değil, ekonomi olmalı” dedi.

Haberin Devamı

KOCAELİ
Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Halil İbrahim Keleş, “Son günlerde yaşanan süreci bir hukuk kurumu olarak değil, bu toplumun dinamiklerini oluşturan kurumlar olarak tereddütle takip ediyoruz” dedi.
Keleş, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in tutuklanmasının ardından HSYK’nın özel yetkili savcılarla ilgili kararı, sonrasında Yargıtay, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Danıştay ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in değerlendirmelerine ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumsal huzur ve barışın sağlanması ve korunmasının, yalnızca yasama, yürütme ve yargının sorumluluğunda olmadığını bildirdi.
Onlara yardımcı olmak, işlerini daha iyi yapmalarını sağlamanın herkesin sorumluluğundaki bir konu olduğunu bildiren Keleş, şunları kaydetti:
“Zira kuvvetler ayrılığında tarafları meydana getiren yasama, yürütme ve yargı toplumsal dinamiklerden aldıkları güçle işlerini daha sağlıklı yaparlar.
Bu bağlamda ticaretin, gelir kaynaklarının arttırılması, ulusal gelirin hakça paylaşılmasının sağlanmasında gerekli çalışmaları yapan kurumlar olarak önceliğimiz insanlarımızın refahının arttırılması konusundaki faaliyetlerimize paralel olarak huzurun tesis edilmesinde de toplumsal katkımızı ortaya koymaktır.
Bu amaçla, son günlerde yaşanan süreci bir hukuk kurumu olarak değil, bu toplumun dinamiklerini oluşturan kurumlar olarak tereddütle takip ediyoruz. Zira ortaya konan demeçler ve eylemlerden sonra bir huzursuzluğun baş gösterdiğini söylemek zor değil.
Kocaeli Ticaret Odası olarak umuyor ve inanıyoruz ki bugüne kadar olduğu gibi bu konuda da aklıselim hakim olacak ve huzur yeniden inşa edilecektir.”
Kocaeli’de, iş dünyasının önde gelen bazı sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, yargı süreciyle ilgili yaşanan son gelişmelerle ilgili yorum yapmaktan ısrarla kaçındı.

Haberin Devamı

GAZİANTEP
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Koçer, yargı ile hükümet arasında yaşanan gerginliği üzüntüyle izlediklerini belirterek, “Önümüzdeki günler için kaygı duyuyoruz. Türkiye’nin gerçek gündemine dönmesini arzu ediyoruz” dedi.
Koçer, AA muhabirine yargıdaki son gelişmelerle ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ana gündeminin işsizlik, ekonomik kriz, istihdam, ihracat, büyüme olması gerektiği bir dönemde gündemde bu tarz olayların olmasının kaygı verici olduğunu söyledi.
Nejat Koçer, “Türkiye’nin kurumları arasında yaşanan bu gerginliği üzüntüyle izliyoruz. Önümüzdeki günler için kaygı duyuyoruz. Türkiye’nin gerçek gündemine dönmesini arzu ediyoruz” diye konuştu.
Erken seçim tartışmalarına da değinen Koçer, seçimlerin zamanında olmasını temenni ettiklerini söyledi.
Koçer, şunları kaydetti:
“Türkiye, her seferinde bir seçim yaptıktan yeniden erken seçim yapma düşüncesinden kurtulmalı. İstikrarı olmalı. Bu günlerden başlayarak, daha önemli bir süre varken Türkiye’nin gündemine fazlasıyla erken seçimi sokmanın ekonomiye hiçbir faydası yok. Türkiye’nin istikrarlı bir gündeme ihtiyacı var.”

“GÜNDEM BAŞKA YERLERE ÇEKİLMEMELİ”Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Federasyonu (GÜNSİAF) Başkanı Cahit
Erbalcı da gündemin başka yerlere çekilmesinden üzüntü duyduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
“2010 yılında ülkemiz artık bu ekonomik krizi atlatıp düzlüğe çıktı. Bu ilerleme devam ederken, tartışmaların olması bizleri üzüyor. Olmamasını terci ederiz. Bunun da belli mercilerce tekrar ele alınıp masaya yatırılmasında yarar var. Gündemin başka yerlere çekilmesi bizleri üzüyor.”

BURSA İş dünyasının önde gelen isimleri, yargıdaki son gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Parseker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’de bu tür konuların gündeme gelmesinden dolayı duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
Küresel krizin hala gündemde olduğunu belirten Parseker, ülkenin, sanayinin önünün açılması ve istihdam sorununun çözülmesi gibi konular öncelikli olmak üzere, tamamen ekonomiye odaklanması gerektiğini vurguladı.
Parseker, şunları söyledi:
“Lüzumsuz yere birçok değişik konuda, şu an patinaj yapmakta ve boş yere zaman kaybetmekteyiz. Vergi ve hukuk reformlarını içeren yeni ikinci nesil reform paketlerini konuşarak, bu reformları bir an önce halletmeli ve çözüme kavuşturmalıyız. Türkiye, özel sektör eliyle büyüyecektir. Özel sektörü teşvik eden, destekleyen konuları bir bir gündeme getirerek çözmek zorundayız. Bugünkü meclisin bu reformları hayata geçirecek gücü vardır, yeter ki odaklansın.”

“YARGININ İNOVASYONA İHTİYACI VAR”Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Türkiye İhracatçılar
Meclisi (TİM) Başkan Vekili İbrahim Burkay da Ar-Ge ve inovasyonun, sadece sanayi ve üretimde değil tüm kurumlarda olması gerektiğini ifade etti.
Burkay, şöyle konuştu:
“Yargının inovasyona ihtiyacı var. Ar-ge çalışması yapmak, belki bir çalıştay yapmak lazım. Sırf yargı değil, Türkiye’deki tüm kurumlarda bütün süreçlerin gözden geçirilip, yeniden yapılandırılması şart görünüyor. Bir reform bekliyoruz.”

“BUNLAR GELİR VE GEÇER” Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdulkadir Konukoğlu ise yargının verdiği kararlara herkesin uymak zorunda olduğunu hatırlattı.
Sanayicinin, politikalarla işi olmayan, kendi hedeflerini gören ve çizen kişi olması gerektiğini ifade eden Konukoğlu, “Bir koltukta iki karpuzu yürütmek olmaz. Bence sanayici sanayiciliğini, politikacı politikacılığını yapsın” görüşünü dile getirdi.
Konukoğlu, bazı sanayicilerin ortamdan tedirgin olabileceğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:
“Sanayiciliği iyi bilen, bu konuda kulaklarını her şeye tıkayıp yoluna devam eden insanların, daha çok ileriye gideceği kanaatindeyim. Türkiye’de bunlar gelir ve geçer. Biz yıllardan beri neler görmedik ki. Demokrasi olan ülkelerde, daha çok demokratik açılımlarda bu gibi haller olur. Herkes işini yapsın, politikayı bıraksın, hedeflerine baksın, elinde çantası ’ihracat’ diye koşsun.”
Yargı’nın, kanun içerisinde uyguladıkları şeylere sanayiciler olarak ’şöyle veya böyle’ diyemeyeceklerini belirten Konukoğlu, “Biz yolumuza bakıyoruz. Yargı yargının işi, politika politikacının işidir. Son yaşananlar; bazen yağmur yağar bazen bulut çıkar ya onun gibidir....Bunun, ekonomiyi zedeleyeceği kanaatinde değilim. Demokrasi ile yönetilen ülkelerde bu gibi şeyler olur” dedi.

“BEKLEYİP GÖRECEĞİZ” Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Arif Özer de son gelişmelerin iş çevrelerini olumsuz yönde etkilediğine işaret etti.
Ne olduğunu tam olarak bilemediklerini, olanları endişeyle izlediklerini ifade eden Özer, “Her şeyden önce ’gündemde ekonomi, istihdam olması lazım’ derken bakıyoruz ki çok farklı olaylar gündeme geliyor. Bunu istemiyoruz. Olayları endişeyle izliyoruz. Bekleyip göreceğiz” dedi.
Özer, ekonomide son zamanlarda iyi bir ivme kazanılmasına rağmen son olayların moral bozukluğuna yol açtığını vurgulayarak, hem ekonomiyi hem moralleri etkileyen son olayların, bir şekilde çözüme kavuşmasını beklediklerini bildirdi.

TESK: YARGI HASSASTIR, HERKESE LAZIMTürkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yargıda yaşanan gelişmelerin piyasaları olumsuz olarak etkilemesinin kaçınılmaz olduğunu belirterek, “Yargı hassastır ve herkese lazım. Yaşanmakta olan yargı krizinden süratle çıkılmalıdır” uyarısında bulundu.
Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde yargıda yaşananların mal ve hizmet piyasalarını olumsuz etkilemesinin kaçınılmaz olduğunu, yaşanmakta olan “yargı krizinden” süratle çıkılması gerektiğini dile getirdi.
Geçmiş yıllarda yaşanan bu tür kurumlar arası çatışmaların ekonomiyi ne denli olumsuz etkilediğinin herkesçe bilindiğini vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:
“Yargı hassastır ve herkese lazım. Yargı krizinin piyasaları olumsuz olarak etkilemesi beklenmektedir. Bu krizden süratle çıkılabilmesi için herkesin elinden gelen çabayı göstermesi ve gerilimi artırıcı açıklama ve değerlendirmelerden kaçınması gerekir. Geçmişten ders alınması ve krizden çıkılması için herkesin sorumluluk duyması ve uzlaşmacı yaklaşımlar sergilemesi gerekmektedir.”

İZMİR
İş dünyasının temsilcileri, yargıda yaşanan son gelişmeler ve tartışmaların ardından gündemin yeniden ekonomi olması gerektiğini vurgulayarak, istikrar sağlanamayan bir ülkeye yatırım gelmeyeceği, yatırım yapılmayan ülkede de büyüme ve istihdam yaratılamayacağı uyarısında bulundu.
Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in tutuklanmasının ardından HSYK’nın özel yetkili savcılarla ilgili kararı, sonrasında Yargıtay, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Danıştay ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’in yaptıkları açıklamalara ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, son yaşananları “yargıya müdahale” olarak gördüklerini söyledi.
Uğurtaş, “Müdahale derken, HSYK için değil, bakanın müdahalesi için söylüyorum bunu. Anayasa çok net şekilde birinci sınıf hakimlerin ancak Yargıtay’da yargılanabileceğini söylüyor. Burada herhangi bir savcının buna müdahil olması, sonra da bakanın müdahil olması Türkiye’de huzur ortamı arayışı içinde olan vatandaşın ve sanayicinin beklentilerinin tamamen tersi bir durum ortaya çıkardı” dedi.
“Gerginlik politikasının” bugüne kadar hiç kimseye yaramadığını ifade eden Uğurtaş, kısa dönemde bu politikanın yaradığını düşünenlerin uzun süreçte bundan zararlı çıktıklarını söyledi.
Uğurtaş, sanayiciler ve vatandaşlar olarak öncelikle “huzur” ortamı aradıklarını vurgulayarak, Türkiye’de önceliğin artık ekonomi olması gerektiğini kaydetti.
İşsizlik rakamlarının büyüdüğü, ekonomik krizin yaşandığı bir ortamda sanayicinin karar alıcılardan destek beklediğini anlatan Uğurtaş, “Ama bugün öncelikler ne yazık ki ekonomide değil. Ama Türkiye büyümek zorunda, istihdam yaratmak zorunda. Bunu yapamazsak önümüzdeki süreçte çok daha büyük sıkıntılar beklemekte. Yani herkesin şapkasını önüne alıp düşünmesi gerekli” diye konuştu.
Hilmi Uğurtaş, ekonomi iyi olmadığı sürece hiçbir şeyin düzgün gitme şansının olmadığını, “Türkiye’nin büyümesi için, özellikle genç işsizlere istihdam yaratılması için yatırım lazım, yatırım için de istikrar lazım. Sanayici, yabancı yatırımcı istikrarı görmezse oraya gelip yatırım yapmaz” dedi.
Ege İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, istikrarın önemine vurgu yaparak, özellikle ekonomiye yansıyacak iç çekişmelerden kaçınılması gerektiğini ifade etti.
“Yargı”, “ordu”, “hükümet”, “terör” başlıklarındaki bütün tartışmaların, çekişmelerin huzursuzluk yaratan problemler olduğunu belirten Türkmenoğlu, “Tabii ki bir problem varsa kendi içinde halledilecektir, ama bunların ekonomiye yansımalarının önüne geçilmesi ön planda olmalıdır. Aksi halde istikrar olmayan ortamlarda yatırım olmaz, büyüme olmaz” şeklinde konuştu.
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, yargıyla ilgili konulara dahil olmayı doğru bulmadığını, “işlerinin ekonomi olduğunu”, ancak ülkelerin kalkınması için istikrarın şart olduğunu söyledi.
İstikrar sağlanan ülkelerde ekonominin büyüdüğünü, yatırımların arttığını, yabancı yatırımcının ülkeye girdiğini, yerli yatırımcının güven ortamlarında daha kolay karar verip daha fazla yatırım yaptığını vurgulayan Yorgancılar, iş dünyasının temsilcileri olarak gündemin ekonominin olması gerektiğine inandıklarını dile getirdi.
İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise konuya ilişkin bir yorumda bulunmak istemediğini bildirdi.

KEŞFETYENİ
Ünlü aktöre büyük şok! Cinsel saldırıdan hapis davası
Ünlü aktöre büyük şok! Cinsel saldırıdan hapis davası

Cadde | 13.05.2025 - 12:24

Fransız aktör Gerard Depardie film setinde iki kadına cinsel saldırıda bulunmaktan suçlu bulundu.

Yazarlar