Ekonomi Yüksek Mahkeme’den karar çıktı

Yüksek Mahkeme’den karar çıktı

17.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Petrol Şirketi SOCAR ile iş insanı Mübariz (Mansimov) Gurbanoğlu ve sahibi bulunduğu Palmali Grup arasındaki dava kapsamında verilmiş ihtiyati haciz kararı kesinleşti.

Yüksek Mahkeme’den karar çıktı

SOCAR’ın Mübariz (Mansimov) Gurbanoğlu ve Palmali Grup’tan olan faizler hariç 55.644.400 USD ve 529.534 GBP tutarındaki alacağının tahsili için açmış olduğu tanıma ve tenfiz davasında, SOCAR’ın alacağının garanti altına alınması için mahkeme tarafından ihtiyati haciz kararı verilmişti.

Haberin Devamı

Mübariz (Mansimov) Gurbanoğlu tarafından ihtiyati haciz kararına itiraz edilmiş olsa da mahkeme tarafından bu itirazlar reddedilmişti. Söz konusu karara karşı Mübariz (Mansimov) Gurbanoğlu tarafından istinaf yoluna başvurulması üzerine İstanbul Bölge Adliye Mahkemeleri nezdinde inceleme başlatılmıştı.

Yapılan inceleme sonucunda Yüksek Mahkeme, mevcut delil durumu ve söz konusu hakem kararını dikkate alarak ihtiyati haciz için gereken ispat koşulunun sağlandığını ve Mübariz (Mansimov) Gurbanoğlu’nun itiraz sebeplerinin yerinde görülmediğini belirterek ilk derece mahkemesi tarafından verilen kararı usul ve yasaya uygun buldu ve Gurbanoğlu’nun istinaf başvurusunu reddetti.

Kesinlik kazandı

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nin bu kararıyla davalı Mübariz Mansimov Gurbanoğlu aleyhine verilen ihtiyati haciz kararı, Yüksek Mahkemenin vermiş olduğu karar neticesinde kesinlik kazanmış oldu.