Dekorasyon Barselona'ya Yolu Düşenlere Özel: Temple of Tibidabo

Barselona'ya Yolu Düşenlere Özel: Temple of Tibidabo

Son Güncellenme:

.

Barselonaya Yolu Düşenlere Özel: Temple of Tibidabo

İspanya'nın Barselona kenti, tarihi yapılarıyla yıllardır dünyanın birçok yerinden turist çekiyor. Bunların en yaygın olanlarından biri de kiliseler. Dinine oldukça bağlı olan Katolikler, inançları doğrultusunda bu kentte de sayısız gösterişli kiliseler inşa etmişler. "İsa'nın Kutsal Kalbi", yaygın adıyla Temple of Tibidabo, Barselona'da bulunan Tibidabo Dağı'nın en yüksek yerinde kurulmuş. Yapı, güzel ve etkileyici silütiyle Barselona'nın en ikonik ve en çok turistik çeken mekanlarından biri olma özelliğini koruyor.

Haberin Devamı

Yapımı 59 yıl sürdü

Barselonaya Yolu Düşenlere Özel: Temple of Tibidabo

Sant Joan Bosco, şehre yaptığı ziyaret sırasında bir arazi satın alıp, dağın zirvesine geniş bir kilise yapılmasına teşvik etmek için araziyi bağışladı. Kilisenin yapım hazırlıkları sırasında bölgede, "Acaba protestan kilisesi mi inşa ediliyor?" şüphesi oluştu. Başlangıçta neo-gotik bir ibadet yeri kuruldu ancak proje uzun bir süre rafa kaldırıldı. Sonunda 1902 yılında Mimar Enric Sagnier i Villavecchia tarafından inşaasına başlanan kilisenin yapımı 59 yıl sürdü. Barselona'nın en görkemli mimari eserlerinden birini ortaya çıkaran projeyi, mimarın oğlu Josep Maria Sagnier i Vidal, 1961 yılında tamamladı.

Roma ve gotik stilinin karışımı

Barselonaya Yolu Düşenlere Özel: Temple of Tibidabo

Çok fazla turist çeken İsa'nın Kutsal Kalbi Kilisesi, Paris'teki Kutsal Kalp Bazilikası ile sık sık kıyaslanır. Bunun sebebi estetik olarak çok fazla benzerlik göstermeleri ve ikisinin de bir dağın zirvesinde kurulmuş olması. Temple of Tibidabo dış görünüşü açısından büyük beklentiler yaratsa da, iç yapısı umduğunuz gibi çıkmayabilir. Yerlerin ikiye bölünmüş zeminlerden oluştuğu, girişi barok mimarisini yansıtan yapıda yer yer neo-bizans stili mezarlıkların izlerini de bulabilirsiniz. Tepesi kubbeyle örtülen, Roma ve gotik stilinin bir karışımı olan tapınağın tepesinde kutsal kalp heykeli bulunuyor. Altın kaplamalı bronz İsa Heykeli, sanatçı ve heykeltıraş Josep Miret tarafından yapılmış. İsa heykelinin bulunduğu kilisenin bu kadar yükseğe kurulmuş olması onu Tanrı'ya daha da yakınlaştırmak isteği ve buraya gelen Katoliklerin de bu kutsal birleşmeye tanıklık etmek istemeleri olarak yorumlanabilir.

Haberin Devamı

Yükseklik korkusu olanlar için ürkütücü

Barselonaya Yolu Düşenlere Özel: Temple of Tibidabo

Tapınağın bulunduğu tepeye ücretli bir füniküler hatla çıkabilirsiniz. Kilisede bulunan, yine ücretli bir asansörle İsa Heykeli'nin bulunduğu kata çıkabilirsiniz. Manzarası çok beğenilen kilise yükseklik korkusu olanlar için ürkütücü bir ambiyans yaratabilir. Ziyaret sırasında yapının bünyesinde bulunan eğlence merkezini de gezerseniz çok daha iyi vakit geçirebilirsiniz. Barselona'ya gelen turistler, kiliseyi ziyaret etmeyi ihmal etmiyorlar. Tepedeki restoranların kendine özgü yemekleri ve manzaranın güzelliği, kilisenin görkemi ile birleştiğinde ziyaretçiler için unutamayacakları bir gezi deneyimine dönüşüyor.