Güncel Bizimkiler Dizisi Nerede Çekildi?

Bizimkiler Dizisi Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

Bizimkiler Dizisi Nerede Çekildi

Türk televizyon tarihinin en uzun soluklu dizisi olan Bizimkiler, 1989 ile 2002 yılları arasında ekrana gelmiştir. Büyük bir kitleyi arkasından sürüklemeyi başaran dizi, yıllarca devam etmiş ve televizyonun en çok izlenen yapımlarından biri halini almıştır. Dönem içerisinde kendi hayran kitlesini de yaratmayı başaran Bizimkiler dizisinin yönetmenliğini Yalçın Yelence üstlenmiştir. 13 yıl süren dizi, Kapıcılar Kralı filminin yazarlığını yapan Umur Burgay'ın daha sonralarda bu filmdeki karakterleri geliştirmesiyle ortaya çıkmıştır. Bir apartmanda geçen dizide apartman sakinleri arasında yaşanan olaylar komik bir şekilde işlenmiştir.

Haberin Devamı

Bizimkiler dizisinde rol alan oyuncular

Bizimkiler Dizisi Nerede Çekildi

Zamanın efsanevi dizileri arasında giren Bizimkiler dizisi bünyesinde pek çok ünlü oyuncu yer almıştır. Erdal Özyağcılar, Ayşe Kökçü, Ercan Yazgan, Mehmet Akan, Atılay Uluışık ve Aykut Oray, dizde yer alan oyunculardandır. Toplamda 465 bölüm ekrana gelen dizinin sezon sayısı ise 15'tir. TV macerasına TRT 1 kanalında başlayan dizi, daha sonralarda ise sırasıyla Star TV ve Show TV çerçevesinde ekranlara gelmiştir. Yayınlandığı yıllarda büyük bir reyting başarısına imza atan dizi, böylelikle Türk televizyon tarihinin en bilinen yapımları arasına girmiştir.

Bizimkiler dizisi nerede çekildi?

Türk televizyon tarihinin en önemli yapımları arasına giren bir dizinin çekildiği yer de haliyle önem taşımaktadır. Uzun bir yayın macerası yaşayan dizi, İstanbul'un Kadıköy ilçesine bağlı Kozyatağı semtinde çekilmiştir. Burada bulunan Şale Apartmanı'nda dış çekimleri gerçekleştirilen dizi, bölgenin simgesi haline gelen bir apartman yaratmıştır. 36,358 kişilik bir nüfusa sahip olan bölge, 1980 yıllarından itibaren hızlı bir şekilde gelişmiştir. Bölgede inşa edilen apartmanlar ile konut bölgesi olarak bilinen yerde aynı zamanda ofis binaları da yükselmektedir. Bu sayede iş dünyası açısından da önemli bir yer halini almıştır.

Haberin Devamı

Bizimkiler ile daha da tanınan Kozyatağı

Bizimkiler Dizisi Nerede Çekildi

Hali hazırda bilinen bir semt olan Kozyatağı, geçmiş yıllardan itibaren hızlı bir şekilde gelişme göstermiştir. Çok öncelerde tarım bölgesi olarak kullanılan semt, şimdilerde ise yükselen binalar neticesinde konut bölgesi halini almıştır. Mahalle 56 sokak ve 4 caddeden oluşur. Kadıköy'ün nüfus bakımından en kalabalık 21 mahallesi arasında 2. olan Kozyatağı, ulaşım açısından da sakinlerine kolaylık sunar. Kozyatağı Kavşağı ve otoyol bağlantısı neticesinde bölgedeki ticari gelişim hız kazanmış ve bölge iş dünyası adına cazip bir yer haline gelmiştir. Verilen toplu konut izinleriyle 1970'li yıllardan itibaren apartman sayısı artan bölgede bu sayede yüksek katlı yerleşim birimleri oluşturulmuştur.