Dekorasyon Çocuk Odası İçin Dekorasyon Fikirleri

Çocuk Odası İçin Dekorasyon Fikirleri

22.03.2021 - 09:20 | Son Güncellenme:

Bebeğinizin doğmasını beklerken en heyecanlı dönemlerden biri de onun odasını hazırlamaktır kuşkusuz… Çocuk odası mobilyalarını seçmek, rengine, dekorasyonuna karar vermek heyecanlı anne-babalar için oldukça zordur. Belki bu yazıda gözünüzden kaçmış bir fikri yakalayabilirsiniz.

Çocuk Odası İçin Dekorasyon Fikirleri

Çocuğunuzun cinsiyeti belli olduktan sonra, onun için evinizde ayrı bir alan yaratmak oldukça heyecanlı bir süreçtir. Mobilyalar, perde ve halı, aydınlatma, tekstil ürünleri derken, ufak tefek oyuncaklar da eklediğiniz zaman, artık yavrunuza kavuşmak için gün sayarsınız. İşte bebeklikten başlayarak çocukluk yıllarını geçireceği odasında dekorasyona yardımcı olacak fikirlerden bazıları:

Haberin Devamı

Dolap ve rafları onun boyuna göre düzenleyin

Bebekliğinde açıp kapamayı öğrendiği andan itibaren çekmeceler onun en büyük ilgi alanı olacaktır. Kendi boyunda, dağıtmasında sakınca olmayan eşyalarla dolu dolap veya çekmeceler gelişimine de katkıda bulunacaktır. Biraz büyüdükten sonra da ona sorumluluk verip eşyalarını toplamasına yardımcı olacaktır.

Alerjen halı ve peluşlardan kaçının

Ne yazık ki, çocukluk astımı olarak bilinen alerjik astım tüylü halılar ve peluş oyuncaklarla tetikleniyor.  Odada bunlara yer vermeyin ve toz tutacak fazla eşya koymamaya dikkat edin.

Sakinleştirici ve güven veren renk tonları tercih edin

Çocukların 2, 3 ve hatta 4 yaş sendromlarından çekenler bilir… Bazen küçücük bedenlerinden duyguları taşar. Bu gibi durumlarda odalarının sakinleşebilecekleri bir ortam olması çok önemli olabilir. Sakin renk tonları, huzurlu bir oda herkese iyi gelecektir.

Haberin Devamı

Ona özgür alan bırakın

Çocuklarınızın kendi duvarlarını süslemeleri, dolaplarına etiketler yapıştırmaları gibi özgürlük alanları bırakın. Tüm odayı kusursuzca dekore etmek yerine, siz başlangıcı yapın bırakın gerisini onlar getirsin…