Emlak Fırsatları Akıllı evler hakkında merak edilenler

Akıllı evler hakkında merak edilenler

27.04.2021 - 13:55 | Son Güncellenme:

Güvensiz ve her köşesini kontrol edemediğiniz bir evde kalmak tatsızdır. Bu yüzden, bazı insanlar profesyonellerden onlara yardım etmelerini ister. Ancak, teknolojideki ilerleme sayesinde, yardım almadan bunu sizin için kolaylaştıran evler var. İşte bunlar akıllı evler.

Akıllı evler hakkında merak edilenler

Akıllı evler, evinin güvenliğine ve konforuna önem verenler ile artık çok hareketli olamayan yaşlılar veya engelliler için mükemmel bir şekilde tasarlanmış, bağlantılı bir yaşam alanıdır. Bu evlere entegre edilmiş elektronik, bilgi ve otomasyon teknikleri, nesneler ve orada bulunan ekipman arasında bağlantıya izin verir. Örneğin, havlularınızı ve benzerlerini kurutmak için bağlı ısıtıcıları kullanabilirsiniz. Böylece, taşınmak zorunda kalmadan, bir düğmeyle birden fazla kurulumu otomatik olarak yönetebilirsiniz. Bağlantılı bir ev ile günlük işleriniz daha kolay hale gelir. Ofiste, yolda ve hatta evin dışında her zaman evinizi kontrol etme ayrıcalığına sahipsiniz. Burada ev otomasyon kutuları sayesinde akıllı telefonunuz ve eviniz arasında internet bağlantısı kullanarak bir etkileşim oluşturabilirsiniz. Söz konusu bağlantıyla, eviniz üzerinde kontrol sahibi olursunuz ve hatta evcil hayvanlarınızı bile besleyebilirsiniz.  Ya da kilitlemeyi unuttuğunuz bir kapıyı uzaktan kapatabilirsiniz. Gerçekten de, ofisteyken, gezerken, eve varmadan önce, hoş bir sıcaklık için klimayı açabilirsiniz. Ardından, ampulleri uzaktan açıp kapatabilir, alarm sistemini etkinleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

ENERJİ TÜKETİMİ AZALIR

Akıllı bir ev seçmek, uzun vadede tasarruf etmek demektir. Çünkü telefonunuzdan, bilgisayarınızdan görevleri uzaktan yönetebilirsiniz. Öncelikle akıllı eviniz algılama işlevine sahip olduğu için, bir veya daha fazla ampul tüketimini azaltır. Evde kimse yoksa ışıklar sönebilir veya biri gelince tekrar yanabilir. İkincisi, bağlantılı bir ev size farklı cihazların enerji tüketimini kontrol etme ve sınırlama yeteneği verir. Bu olanaklar paradan tasarruf etmenizi sağlar. Bu nedenle, cihazların nasıl çalıştığını ve nasıl yapılandırılacağını dikte etmek, böylece enerji tüketimini optimize etmek sizin elinizdedir.

ÖNCE GÜVENLİK

Akıllı bir ev her şeyden önce güvenliğiniz içindir. İlk olarak, birisi yokluğunuza girmeye teşebbüs ettiğinde, alarm sisteminiz veya kurulu kameralar tarafından bilgilendirilirsiniz. Onları durdurmak için kolluk kuvvetleri veya ilgili makamlarla iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca hareket detektörleri sayesinde evcil hayvan girerse de bilgi sahibi olursunuz. Akıllı bir ev, haftanın 7 günü güvenliğinizi sağlar. Ayrıca evinizi yangın, su baskını ve benzer tehlikelerden de koruyabilirsiniz.