Gayrimenkul Haberleri Evinizi Satmak Üzereyken Söylememeniz Gereken 4 Şey

Evinizi Satmak Üzereyken Söylememeniz Gereken 4 Şey

Son Güncellenme:

.

Evinizi Satmak Üzereyken Söylememeniz Gereken 4 Şey

Ev satın almak belki de kişilerin kendileri için aldığı kararlar arasında en önemli olanlar arasında yer alır. Bu süreç, bir taraftan lokasyon, bir taraftan evin özellikleri, bir taraftan da fiyatı konusunda netleşilmeye çalışılan zorlu bir dönemdir. Yani hem fiziken hem de mental olarak yoğun geçen bu süreçte ev bakanlar ya da ev arayanlar, kararlarını kolaylaşıtıracak bir iletişim ve güven ortamı arar. Evini satmak isteyen tarafla sağlıklı bir iletişim kurulmadığında, satın alma kararının verilememesi çok normaldir. Bu nedenle ev satmak evinizi sadece satışa çıkarmaktan ziyade satın almak isteyenler için güven ortamının kurulmasını gerektirir. Bu nedenle evinizi satmak üzereyken söylememeniz gereken dört şey var.

Haberin Devamı

1- Hiç masraf yapmanıza gerek yok!

Evinizi Satmak Üzereyken Söylememeniz Gereken 4 Şey

Özellikle satmak istediğiniz ev ikinci el konutsa, alma niyetinde olanlara en sık söylenen cümlelerden biri "masrafsız" ya da "hiç masraf yapmanıza gerek yok" cümlesidir. Bu cümleleri kurmak ev satmak için size çok basit ya da önemsiz yalanlar gibi gelebilir ama satın alma niyetiyle evinize bakan kişi masraf gerektirdiğini görürse size karşı güvenini kaybeder. Bundan sonra da evin özellikleri ile söylediğiniz diğer şeylere inanmak istemez. Elbette, gerçekten masraf gerektirmeyen bir konutu satışa çıkardıysan bunu dile getirmekten daha doğal bir şey yoktur. Ama bunun dışındaki durumlarda, sizinle sağlıklı iletişim kurmaya ve ikna olmaya çalışan müstakbel maliklerin kararlarından kolaylıkla vazgeçmelerine neden olabilirsiniz.

Haberin Devamı

2- Bu fiyata buralarda ev bulmanız imkansız!

Evinizi Satmak Üzereyken Söylememeniz Gereken 4 Şey

"Bu bölgede bu kadar uygun fiyata böyle ev bulamazsınız" cümlesi de satış sürecinde çok kolay sarf edilen cümlelerden biridir. Satışı hızlandırmak için beyaz yalan gibi düşünülse de, evinizle ilgilenen kişilerin aynı civarda başka satılık ilanlarını da takip ettikleri şüphe götürmez bir gerçektir. Dolayısıyla, siz evinizi bu şekilde tanımlasanız bile kendi araştırmasını yapan kişiler gerçeğin bu şekilde olmadığını kolaylıkla tespit edebilir. Bu da elbette olumlu karar verme sürecini negatif etkiler. Özetle verdiğiniz bilgi yanıltıcı ise satın alma niyetinde olan kişilerin size güvenleri sarsılır. Diğer taraftan eğer evinizi acil bir ihtiyacınızdan dolayı satışa çıkardıysanız ve ortalama satış fiyatının altında bir bedel talep ediyorsanız, bu durumu zaten almak isteyen kişiler kendi araştırması sonunda anlayacaktır.

3- Toplu taşıma, metroya, otobüs durağına 5 dakika mesafede!

Evinizi Satmak Üzereyken Söylememeniz Gereken 4 Şey

Ev satmak için en çok kurulan cümlelerden biri de konutun metro, otobüs ya da toplu taşıma 5 dakikada mesafede olduğudur. Satış sürecini hızlandırmak için bunun gibi bölge akslarıyla ilgili bir çok yanıltıcı cümle kurulur. Ancak o bölgeyi bilsin ya da bilmesin herkes bu bilgilerin doğru olmadığını rahatlıkla anlayabilir. Dolayısıyla, bu gibi cümleleri kurarken net ve açık olmanız, yanıltıcı bilgiler yerine öğretici bilgiler vermeniz karşı tarafın güvenini kazanmanıza yardımcı olur.

Haberin Devamı

4- Ev satışını gayrimenkul danışmanı olarak yapıyorsanız net olun

Evinizi Satmak Üzereyken Söylememeniz Gereken 4 Şey

Eğer evin maliki değil de, malik adına bir gayrimenkul danışmanı olarak satılık ilanı verdiyseniz ve satış sürecini yönetiyorsanız, yasal sınırlar dahilinde hizmet bedeli olarak komisyon talep edersiniz. Ancak gerçek hayatta en çok karşılaşılan problemlerden biri komisyon hakkında satılık ilanıyla ilgilenen kişilere net ve doğru bilgiler verilmemesidir. Yani, alıcıyla komisyon ücreti konusunda açık bir şekilde konuşulmaması, süreci olumsuz etkileyen unsurlardan biridir. İster yasal oranı talep edin, isterseniz karşı tarafla anlaşma yoluna gidin, bu durumla ilgili olarak karşı tarafa dürüst ve açık olmanız sağlıklı bir iletişime yardımcı olur.