Püf Noktaları Jaluzi Nasıl Temizlenir?

Jaluzi Nasıl Temizlenir?

Son Güncellenme:

.

Jaluzi Nasıl Temizlenir

Ofis ve diğer çalışma ortamları için en sık tercih edilen jaluzi perde modelleri, ev dekorasyonu için de sıklıkla kullanılan modellerden biridir. Genellikle kumaş, ahşap ya da alüminyum malzeme ile üretilen jaluzi perdeler ile modern bir mekan atmosferi yaratmak fazlasıyla kolay olsa da oldukça toz tutan bu perde modelinin temizliği hayli zorlayıcı olabilir. Jaluzi temizliği sırasında yapılacak küçük bir hata dahi perdenin kullanılmaz hale gelmesine neden olacağından, özenle ve bilinçli bir temizlik işlemi tercih edilmelidir.

Haberin Devamı

Jaluzi perde temizliğinin püf noktaları

Jaluzi Nasıl Temizlenir

Ortama kattığı modernlik kadar, içeriye girecek olan ışık miktarını isteğe göre ayarlama şansı da yaratan kullanışlı jaluzi perde modellerinin en büyük dezavantajı ise bantlar üzerinde fazlaca toz tutması ve temizlik işlemini zor hale getirmesidir denilebilir. Tozların perde üzerinde birikip yapışmasını engellemek için, mümkün olan en sık aralıkla toz alma işlemi uygulanmalıdır. Bu işlem için yumuşak tüylü toz fırçaları kullanmanız, perde yüzeyine zarar vermeyecek ve tozların etkili şekilde giderilmesini sağlayacaktır. Toz alma işlemi için tüylü fırçaların yetersiz gelmesi durumunda, temiz başlıklı bir elektrik süpürgesi kullanarak tozların kolayca çekilmesi mümkündür. Tozların büyük kısmı uzaklaştırıldıktan sonra temiz ve nemli bir toz bezi ile perde bantlarının yumuşak hareketle silinmesi gerekir. Bu işlemi mümkün olan en sık şekilde tekrarlamanız, jaluzi temizliği için en pratik püf nokta olacaktır.

Haberin Devamı

Malzemeye göre jaluzi temizliği

Jaluzi Nasıl Temizlenir

Kullanılan malzemenin ahşap, kumaş ya da alüminyum olması, uygulanacak temizlik yöntemini ve kullanılacak olan temizlik ürünlerini belirleyen en önemli faktördür. Kumaş jaluziye sahipseniz, kumaş rengini soldurmayan ve deformasyona neden olmayan temizlik malzemelerini tercih etmeniz gerekir. Aksi takdirde jaluzi kumaşında aşınma ve renk kaybı gözlenerek perdeniz kullanılmayacak hale gelebilir. Eğer ahşap jaluzi tercih edenlerdenseniz, bu malzemeye uygun temizleme fırçası ile temizlik ürünlerini kullanmanız gerekir. Toz alma işlemini doğru fırça ile yapmanız, ahşap yüzeyleri çizilmeye karşı koruyacaktır. Sonrasında nemli mikro fiber bir bez ile hafifçe sileceğiniz ahşap yüzeyleri, şişmeye karşı korumak için kurulama işlemi yapmanız oldukça önemlidir. Kullanılan jaluzi malzemesi alüminyum ise temizlik biraz daha kritik bir hal alır. Kolayca kırılarak kullanılmaz hale gelen alüminyum jaluzi perdeler, düzenli toz almayı ve yıkama işleminden mümkün olduğunca kaçınmayı gerektiren perde çeşididir.

Dikkat gerektiren diğer önemli noktalar

Jaluzi Nasıl Temizlenir

Ev temizliğine günlük perde temizliğini de ekleyerek, elektrik süpürgesi ile düzenli toz alma işlemi yapmanız; kirlerin kalıcı hale gelmesini engelleyecek olan önemli bir noktadır. En doğru jaluzi temizliği için ise tercih etmeniz gereken yöntem buharlı temizlik yöntemi olmalıdır. Bunun için buharlı temizleme işlemi yapan firmalardan faydalanarak yılda en az 1-2 kez buharlı temizlik yöntemini tercih edebilirsiniz.