Güncel Kavak Yelleri Dizisi Nerede Çekildi?

Kavak Yelleri Dizisi Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

Kavak Yelleri Dizisi Nerede Çekildi

2000'li yılların başında fırtına gibi esen bir dizi olan Kavak Yelleri, Türk televizyon tarihinin unutulmazlarından biri. Gençliği ya da yetişkinliği bu döneme rast gelenlerdenseniz mutlaka bir ara Kavak Yelleri'ni izlemişsinizdir. Öyle ki dizi gördüğü ilgi nedeni ile uzun süre final yapmayarak ekranlarda kalmaya devam etti. Finalinin ardından ise tekrarları ile seyirci karşısına geçti. Peki, Kavak Yelleri dizisi nerede çekildi, konusu neydi ve oyuncuları kimlerdi hatırlıyor musunuz?

Haberin Devamı

Kavak Yelleri Dizisinin Konusu

Kavak Yelleri Dizisi Nerede Çekildi

Amerikan yapımı olan Dawson's Creek dizisinin Türk versiyonu olan Kavak Yelleri, lise çağlarında arkadaşlıkları başlayan dört gencin neşe, üzüntü, aşk, ihtiras ve ihanet dolu hikâyelerini ekranlara getiriyordu. Dört genç zorlu bir yetişkinliğe geçiş döneminde arkadaşlık, dostluk ve aşk gibi temel kavramlar arasında bocalayarak hayat ile mücadele etmeye çalışıyordu. Bu mücadele izleyenlere empati kurduruyor ve dolayısıyla kendine hayran da bırakarak diziye olan ilgi günden güne artmaya devam ediyordu. Efe, Mine, Aslı ve Deniz'in çalkantılı ilişkilerinin yanı sıra dizide aile içi sorunların çözümlenmesine de yer veriliyordu. Bu şekilde uzun sezonlar boyunca yayında kalan Kavak Yelleri, Türk televizyon seyircisinin en unutulmaz yapımları arasında yer almaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Kavak Yelleri Dizisinin Oyuncuları

Kavak Yelleri Dizisi Nerede Çekildi

Kavak Yelleri'nin en öne çıkan dört oyuncusu Pelin Karahan, Dağhan Külegeç, Aslı Enver ve İbrahim Kendirci idi. Özellikle neşeli ve akıllı bir karakter olarak ön plana çıkan Efe karakteri ile Dağhan Külegeç dizi içerisinde büyük beğeni topluyordu. Kariyerlerinin başlangıcında olan genç oyuncular, dizinin bitmesinin ardından da son derece başarılı yapımlar içerisinde yer alarak kariyerlerini çok daha üst seviyelere çıkarmayı başardılar. Bu dört genç oyuncunun yanı sıra dizide Ege Aydan, Erol Aksoy ve Lale Mansur gibi usta oyuncular da yer alıyordu.

Kavak Yelleri Dizisi Nerede Çekildi?

Kavak Yelleri Dizisi Nerede Çekildi

Milyonları ekrana kilitleyen Kavak Yelleri nerede çekildi? İzmir'in görülmeye değer turistik beldesi Urla'da başlayan dizi uzun bir dönem burada çekildi. Taş evler, şık manzaralar ve sıcak havası ile Urla, Kavak Yelleri dizisinin hikâyesi ile bütünleşmiş durumdaydı. daha sonra dizinin seti İzmir'den İstanbul'a taşındı. Karakterlerin üniversite maceralarının anlatıldığı İstanbul dönemi de yine Kavak Yelleri'nin en şaşaalı izlenme oranlarına ulaşmasına yardımcı oldu. İstanbul'un tarihi semtlerinin yanı sıra eski evlerin ve boğazın da dahil edildiği set, dönemin en başarılı prodüksiyonları arasında yer almayı başardı. Bütün bunlar sayesinde Kavak Yelleri, bir neslin unutulmazı olarak adını tarihe yazdırdı.