Dekorasyon Kışın Gidebileceğiniz 5 Gözde Tatil Rotası / Destinasyonu

Kışın Gidebileceğiniz 5 Gözde Tatil Rotası / Destinasyonu

Son Güncellenme:

.

Kışın Gidebileceğiniz 5 Gözde Tatil Rotası / Destinasyonu

Tatil dendiğinde ilk akla gelen deniz, güneş ve sıcacık kumlar olsa da; kış tatilinin de bambaşka bir keyif olduğunu kabul etmek gerekir. Dört mevsimi bir arada barındıran ülkemizde, kış tatili için de olağanüstü güzellikte seçenekler söz konusudur.

Haberin Devamı

Kışın Vazgeçilmez Durağı Abant

Kışın Gidebileceğiniz 5 Gözde Tatil Rotası / Destinasyonu

Bolu ili sınırları içinde yer alan ve adını Abant Gölünden alan belde, kış tatilini sevenlerin vazgeçilmez duraklarından biridir. Bir taraftan şehirden uzak ve sakin bir tatil imkanı sunarken bir taraftan da ulaşımın kolay olması Abant’ın her kesimden insanın tercihi haline gelmesini sağlamaktadır. Muhteşem doğa manzarası, ciğerlerinize bayram ettirecek orman havası ve izlemeye doyamayacağınız göl kenarındaki evleri ile şehrin karmaşasından uzaklaşıp keyifli ve huzurlu bir kaçamak yapmak isteyenler için en ideal adres kuşkusuz ki Abant.

Kayak Severlerin Tartışmasız 3 Adresi

Kışın Gidebileceğiniz 5 Gözde Tatil Rotası / Destinasyonu

Kış, kar ve kayak sözcüklerini duyduğunuzda eminiz ki ilk aklınıza gelen yer Uludağ olacaktır. Uludağ, kış tatilinin en gözde yerlerinden biri olarak akıllara kazınmıştır. Bursa ili sınırlarında bulunan Uludağ, kayak ve kış sporlarını sevenler için adeta biçilmiş kaftan. Çocuklu ailelerin de keyifli bir tatil geçirebilecekleri Uludağ’a Bursa’da yaklaşık olarak 1 saate ulaşılabilmektedir.

Haberin Devamı

Kayak ve kış sporlarını tercih edenler için ikinci adres ise Erciyes olacaktır. İç Anadolu Bölgesi’nin en yüksek dağı olan Erciyes Dağı’nda sunulan aktiviteler sayesinde son derece hareketli bir tatil geçirmek mümkün. Çok sayıda konaklama tesisinin bulunduğu Erciyes’e özel araç ile ulaşım, Ankara’dan 5 saat ve İstanbul’dan 9 saatte sağlanabilmektedir. Her ne kadar kayak ve kış sporları için Erciyes’e gidecek olsanız da, 1 saatlik mesafede bulunan Ürgüp, Avanos ve Bünyan gibi turistik yöreleri gezerek bu tatile renk katabilirsiniz.

Kastamonu’da bulunan Ilgaz Dağı da kış tatili tutkunlarının uğrak yerlerinden biri olarak karşımıza çıkacaktır. Farklı otel seçeneklerinin bulunduğu Ilgaz’da bir ayrıcalık olarak geceleri de kayak yapabilir ve tatilinizin bir kısmını da Ilgaz Dağ Milli Parkı ve Devrez Vadisindeki doğal güzellikleri keşfetmeye ayırabilirsiniz.

Benzersiz Bir Manzara İçin Yedigöller

Kışın Gidebileceğiniz 5 Gözde Tatil Rotası / Destinasyonu

Nazlıgöl, İncegöl, Deringöl, Büyükgöl, Kurugöl, Sazlıgöl ve Seringöl adından 7 gölden oluşan ve adını da bundan alan Yedigöller Bolu ilinde yer almaktadır. Özellikle kar yağdığında ortaya çıkan manzara nedeniyle mutlaka görülmesi gereken Yedigöller, doğa ile iç içe bir tatil geçirmek isteyenler için gözden kaçırılmayacak bir alternatif.

Haberin Devamı

Kış Tatili İçin Sıcak Bir Seçenek; Yalova Kaplıcaları

Kışın Gidebileceğiniz 5 Gözde Tatil Rotası / Destinasyonu

Kış tatilini Yalova kaplıcalarında geçirmek isteyenler için Termal ilçesinde pek çok otel seçeneği bulunmaktadır. 1. Derece arkeolojik sit alanı üzerinde yer alan Yalova Kaplıcaları, ziyaretçilerine dışarıda kar yağarken sıcacık şifalı suların olduğu termal havuzda rahatlama konforu sunmakta ve huzurlu bir tatil arzu edenlerin ilk tercihi olmaktadır.

Sapanca: Doğa ve Şifalı Suların Buluşma Noktası

Kışın Gidebileceğiniz 5 Gözde Tatil Rotası / Destinasyonu

Kış tatilini doğayla baş başa geçirmek, uzun yürüyüşler ve eşsiz manzaranın tadını çıkarmak için Sapanca benzersiz bir seçenek haline geliyor. Aynı zamanda termal tesislerin de bulunduğu bölgede doğal güzelliklerin ve şifalı suların keyfini bir arada sürmek mümkün.