Güncel Kuzey Güney Dizisi Nerede Çekildi?

Kuzey Güney Dizisi Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

Kuzey Güney Dizisi Nerede Çekildi

Kuzey Güney dizisi yayına girmeden önce, haberiyle bile büyük heyecan yarattı. Kıvanç Tatlıtuğ'un bu yeni dizide nasıl bir karakteri canlandıracağı, diğer oyuncuların kimler olacağı hakkında pek çok polemik yapıldı. Fragmanıyla bu merakı gideren yapımcılar, dizinin kadrosuyla da kendilerinden söz ettirmeyi başardılar. Çekim mekanlarından stilistelere kadar her ayrıntı izleyici için ayrı bir merak konusu oldu.

Haberin Devamı

Kuzey rüzgarları

Kuzey Güney Dizisi Nerede Çekildi

Tekinoğlu ailesinin iki oğlunun kardeşlik ve rakiplik ilişkisini izlediğimiz Kuzey Güney dizisi, 80 bölüm yayınlandı. Başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ (Kuzey) ve Buğra Gülsoy (Güney) gibi başarılı oyuncuların oynadığı dizi, yayınlandığı 2011-2013 sezonunda izlenme rekorları kırdı. Özellikle bir önceki rol aldığı diziden sonra fiziksel görünümünü tamamen değiştirerek bu diziye hazırlanan Kıvanç Tatlıtuğ, rol gücü ile de kendinden söz ettirdi.

Kuzey Güney Dizisi Nerede Çekildi

Fırıncılık yapan otoriter bir babanın iki oğlu olan karakterlerden küçük olan kardeş Kuzey(Kıvanç Tatlıtuğ), daha içine kapanık, agresif ama vefalı ve dürüst bir karakteri canlandırırken Güney (Buğra Gülsoy) daha dışa dönük ama kurnaz ve bencil bir rolle seyirci karşısına çıktı. İkilinin arasındaki başlıca çekişme noktalarından biri olan Cemre (Öykü Karayel), Güney'in sevgilisi olmasına rağmen Kuzey'in de aşık olduğu kız rolünü başarıyla canlandırdı. Cemre'nin annesi Gülten rolünde ise yılların büyük tiyatrocusu Zerrin Tekindor bulunuyordu. İlerleyen bölümlerde diziye dahil olan Banu Sinaner (Bade İşçil), Güney'in zengin ve şımarık sevgilisi rolüyle göz doldurdu.

Haberin Devamı

Kuzey Güney dizisinin çekim mekanları

Kuzey Güney Dizisi Nerede Çekildi

Dizide temel lokasyonlar olan Tekinoğlu ailesinin evi ve fırını; Üsküdar, Doğancılar Caddesi'nde yer alıyordu. Karşılıklı iki bina olan bu lokasyonlar dizi senaryosuna göre değişim de gösterdi. Ailenin yeni bir eve taşınmasıyla bu mekan Üsküdar Harem'e, fırının yeni bir şubesini açmalarıyla da mekan Üsküdar Kışla Caddesi'ne taşındı.

Kuzey Güney Dizisi Nerede Çekildi

Dizideki ana karakterlerden biri olan Cemre'nin annesinin de kuaför dükkanı bulunuyordu. Hem bu mekan, hem de dizide kullanılan diğer esnaf dükkanları için çekim yeri olarak yine Üsküdar Kışla Caddesi kullanıldı. Cemre ve annesinin oturduğu ev Bağlarbaşı'nda Selamiali Mahallesi'nde bulunmakta idi. Banu Sinaner'in (Bade İşçil) oturduğu ev ise aslında bir köşktü. Aslanlı Köşk olarak bilinen bu yapı Sarıyer'de yer alıyordu. Çekim ekibi tarafından restorasyonu yapılarak dizide kullanıldı. Dizinin dış çekimleri ise ana çekim mekanlarından çok uzak değildi. Dış çekimlerin çoğunda Salacak ve Üsküdar civarları kullanıldı.

Haberin Devamı

Kardeşlik bağları

Kuzey Güney Dizisi Nerede Çekildi

Birbirleriyle anlaşamayan ama birbirlerinden de kopamayan iki erkek kardeşin var oluş kavgalarının anlatıldığı dizi, yayınlandığı dönemde çok büyük ses getirdi. Seyirciye, kardeşlik bağlarının neleri tolere edebileceğini, neleri ise affedemeyeceğini büyük bir heyecanla izleyecekleri biçimde sundu. Kuzey'in mimik ve davranışları, özellikle tek parmağıyla telefonu tutması trend hareketlerden biri oldu. Dizi, kendi içerisinde yeni starlar da yarattı. 80.bölüm olan finalini 26 Haziran 2013 tarihinde gösterime sokarak ekranlara veda etti.