Güncel Leyla İle Mecnun Dizisi Nerede Çekildi?

Leyla İle Mecnun Dizisi Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

Leyla İle Mecnun Dizisi Nerede Çekildi

Absürt komedi türünün Türkiye'deki en sevilen örneklerinden biri olan Leyla ile Mecnun dizisi TRT1 kanalında ekranlara geliyordu. Eflatun Film'in yapımcılığını ve ünlü yönetmen Onur Ünlü'nün genel yönetmenliğini üstlendiği dizinin başrollerinde Ali Atay, Serkan Keskin, Ezgi Asaroğlu ve Köksal Engür gibi isimler yer alıyordu. 3 sezon yayınlanan ve 100 bölümü aşan ekran serüveninde başarılarla adından söz ettiren dizinin mekânları yıllar sonra bile, sosyal medyada "Leyla ile Mecnun dizisi nerede çekildi?" konu başlıkları ile popülerleşiyordu. İstanbul'da çekilen dizi için genç izleyiciler tarafından turlar bile düzenleniyor.

Haberin Devamı

Erdal Bakkal nerede?

Leyla İle Mecnun Dizisi Nerede Çekildi

Dizinin en sevilen anti kahramanı Erdal Bakkal, Cengiz Bozkurt tarafından canlandırılıyordu. Erdal'ın girişimcilik planlarının mahali olan Erdal Bakkal, Kireçburnu 2. Alakır Sokak'ta bulunuyor. Bakkal şu an harabe halde dururken yine de anıları canlandıracak duvar yazılarına rastlanabiliyor. Erdal Bakkal'ın evi de dizide olduğu gibi bakkalın üst katında yer alıyor. Yavuz'un kızlara şiir okuduğu meşhur bank Kireçburnu sahilinde görülebiliyor, kimi izleyiciler bankta şiir kitapları ile poz vererek bu özel anları ölümsüzleştiriyor. Leyla'nın babası Metin'in ülkesi olarak hayal edilen mekânda yüksek surlar Metonya'nın gizemli atmosferine renk katıyordu. Dizinin meşhur Metonya ülkesi ise Yedikule Zindanları'ndan başka bir yer değil, tüm Metonya sahneleri zindanlarda çekiliyordu.

Haberin Devamı

Mecnun'un evi de Kireçburnu'nda

Leyla İle Mecnun Dizisi Nerede Çekildi

Dizide aynı mahallede gösterilen Mecnun'un evi de yine Kireçburnu'nda yer alıyor. Direkli Sokak'ta bulunan ev, dizinin ana mekânlarından olan Erdal Bakkal'a yürüme mesafesinde yer alıyor. Evin önündeki dar sokak da yine ev çevresinde görülebiliyor. 3. köprü manzaralı olan ev 4 oda bir salon tripleks özellikler taşıyor. Bahçesinde İskender'in çay içtiği, merdivenlerinde Leyla ile Mecnun'un sohbet ettiği o meşhur evin değeri milyon dolarlarla ölçülüyor. Dizinin Kamil'inin hiç forma giymediği stad da yine Kireçburnu'nda bulunuyor. Meşhur yedek kulübesinin yer aldığı yer ise Sarıyer, Kireçburnu'ndaki Çayırbaşı Stadyumu adını taşıyor.

Leyla ile Mecnun dizisi nerede çekildi?

Leyla İle Mecnun Dizisi Nerede Çekildi

Dizinin en bilinen sahneleri, sahilde İsmail ile Mecnun'un birbirine el salladığı yer Kireçburnu sahili olarak geçiyor. Sarıyer'e bağlı olan sahilde dizi izleyicileri sık sık fotoğraf çekilerek sosyal medyada paylaşıyor. Haydar Aliyev caddesi üzerinde yer alan selamlaşma yerinin şu anki manzarasında dizinin çekildiği dönem yer almayan 3. boğaz köprüsü (Yavuz Sultan Selim Köprüsü) göze çarpıyor. Mecnun'un bütün Leyla'ları götürdüğü kafe, eski adıyla Biba Cafe, yine Kireçburnu sınırları içinde bulunuyor. Sahilde İsmail ile Mecnun'un el salladıkları yerden Beşiktaş yönüne doğru 100-150 metre ileride bu kafe görülebiliyor.