Güncel Mehmed Bir Cihan Fatihi Dizisi Nerede Çekiliyor?

Mehmed Bir Cihan Fatihi Dizisi Nerede Çekiliyor?

Son Güncellenme:

.

Mehmed Bir Cihan Fatihi Dizisi Nerede Çekiliyor

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi, sezonun en büyük bütçeli ve en iddialı prodüksiyonu olarak Kanal D ekranlarında izleyicisiyle buluşuyor. Tarihsel dönem dizilerine büyük ilgi gösteren izleyici, bu yapımda Osmanlı hükümdarları arasında tarihe damgasını vurmuş ve icraatıyla İstanbul’un kaderini değiştirmiş olan Fatih Sultan Mehmet’in fetih sürecini, yaşamını, düşünüş tarzını yakından tanıma fırsatını bulurken 15. yüzyıl Osmanlı dönemine dair önemli tarihsel arka plan bilgilerini de edinebiliyor. Sultan II.Mehmet’in yaşamı ve İstanbul’un fethine dek süregelen olayların konu edinildiği dizi, Konya’da kurulan devasa platoda çekiliyor. İlerleyen bölümler senaryonun gidişatı doğrultusunda İstanbul’un köklü semtlerinde çekilecek.

Haberin Devamı

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi oyuncu kadrosu kimlerden oluşuyor?

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin cast çalışmaları sürerken başrolün kime emanet edileceği uzun zaman tartışılmış ve çok sayıda usta oyuncunun ismi geçmişti. Ancak prodüksiyonun büyüklüğü, projenin iddiası dikkate alınarak dizinin başrolünün Karadayı adlı yapımdan sonra setlere ara veren deneyimli oyuncu Kenan İmirzalıoğlu’na verilmesine karar verildi. Dizinin çekimleri öncesi uzun süre at binme ve kılıç kullanma konularında profesyonellerden eğitimler alan Kenan İmirzalıoğlu dizinin başrol sorumluluğunu üstlenirken, Kanal D’nin bu sezonki en büyük ve iddialı yapımında kendisine Çetin Tekindor, Mert Yazıcıoğlu, Leyla Tanlar, Altan Erkekli, İdil Fırat, Meral Çetinkaya, Burak Tandoğan, Hazal Filiz Küçükköse, Sedef Avcı, Funda Eryiğit, Büşra Develi, Gürkan Uygun, Ertan Saban, Kaan Çakır, Toprak Sağlam, Atsız Karaduman, Yavuz Sepetçi, Serdar Orçin eşlik ederek yapımı güçlü oyunculuklarıyla zenginleştiriyor.

Haberin Devamı

Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin konusu nedir?

20 Mart 2018 tarihinden bu yana ekranlarda izleyiciyle buluşan Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisi, tarihsel olayları kurgusal detaylarla harmanlayarak sunuyor. İstanbul’un fethiyle başlayan süreçte Sultan II. Mehmet’in yaşamının, taht ve iktidar mücadelesinin yansıtıldığı dizinin yapımcılığı O3 Medya tarafından yürütülüyor. Yönetmenliğini Altan Dönmez’in üstlendiği Mehmed Bir Cihan Fatihi dizisinin senarist koltuklarında Alican Yaraş ve Özge Efendioğlu oturuyor. 1451 yılında babasının vefat haberini alarak payitahta doğru yola koyulan Sultan II. Mehmet’in en büyük hayali cihanın merkezi konumundaki Konstantinopolis’i fethetmektir. Ancak genç sultanın bu hayale erişmesi hiç kolay olmayacaktır. Asırlar boyunca defalarca kuşatılmış olan Konstantinopolis surları ve Haliç geçilerek fethedilememiştir. Genç yaşında devasa bir imparatorluğun başına geçen Sultan II.Mehmet zekası ve strateji bilgisiyle bu hayalini gerçekleştirebilecek midir?

İzleyici tepkileri ve reyting sonuçları

Mehmed Bir Cihan Fatihi Dizisi Nerede Çekiliyor

Kanal D ekranlarında yayınlanan Mehmet Bir Cihan Fatihi dizisi, Salı akşamları çok keskin bir reyting savaşının tam ortasında yer alıyor. Kadın, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Ufak Tefek Cinayetler adlı başarılı ve iddialı dizilerle mücadele eden Mehmet Bir Cihan Fatihi dizisi, ortalamada 4,82 reyting ve 10,98 share (izleyici payı) alarak şu an için 5. sırada yer alıyor.