Güncel Morgan Freeman Size Geliyor!

Morgan Freeman Size Geliyor!

Son Güncellenme:

.

Morgan Freeman Size Geliyor

Google Home ve Amazon Echo gibi sesle komuta edilebilen ev yardımcılarının hızla artmasıyla birlikte, yakında odamızda oturarak robotlara ev işlerini yapmaları için emirler veriyor olacağız. Fakat sözlü isteklerimize cevap veren sesin kime ait olmasını istiyoruz? Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg için bu sesin sahibi: Morgan Freeman. Sanıyoruz ki, ulvi bir asistan sesi için “God” filminde tanrıyı canlandıran birinden daha iyi bir seçimin yapılması mümkün değil.

Haberin Devamı

Akıllı ev sistemi, Jarvis!

Morgan Freeman Size Geliyor

“Fast” firmasının bildirdiği üzere, geçtiğimiz yıl içerisinde Zuckerberg, Jarvis adındaki akıllı ev asistanını evine entegre etti. Jarvis, Iron Man filminde Tony Stark’ın kişisel asistanı olarak yer alan bir yapay zeka programı. Zuckerberg Ocak 2016’da Facebook sayfasında yayınladığı

gönderi

ile evindeki bütün ihtiyaçlarını karşılayacak bir yapay zeka uygulaması geliştirmek istediğini duyurmuştu. Zuckerberg artık bu hayaline çok yakın, üstelik Jarvis’in sesini de değiştirebilme imkanına sahip! Geçen sene Zuckerberg evine kurduğu bu proje için 100-150 saatini harcadı. Tony’nin fütüristik yardımcısı Jarvis’in ismini alsa da, Zuckerberg’in yardımcısı Amazon’un Alexa kişisel yardımcısından sadece biraz daha gelişmiş. Jarvis sayesinde Mark Zuckerberg ve karısı Priscilla Chan, özel bir iPhone uygulaması ile veya Facebook Messenger sayesinde evdeki ışıkları açıp kapatabilir, kişisel zevklere uygun müzik çalabilir, gelen ziyaretçiler için ön kapıyı açabilir, tost yapabilir ve hatta 1 yaşındaki kızları Max’ı Mandarin dersleri eşliğinde geç kalmaması için uyandırabilir.

Haberin Devamı
Jarvis’in sesi nasıl seçildi?

Morgan Freeman Size Geliyor

Bir kaç ay önce Zuckerberg, Jarvis'in yapay sesini kiminle değiştirmesi gerektiğini halka açtığı bir anketle sordu. Iron Man filmlerinde Jarvis'i seslendiren Paul Bettany'nin izni olduğu sürece, Demir Adam Robert Downey, Jr, Jarvis'i seslendirmeye gönüllü oldu. Aldığı ücret, Benedict Cumberbatch’ın seçtiği bir bağış kurumlarına gitmesi şartı ile alındı; ancak kabul edersiniz ki çoğu kişi seslendirmeyi Benedict Cumberbatch'ın yapmasını tercih ederdi!

Morgan Freeman Size Geliyor

Bununla birlikte, Zuckerberg'in Facebook gönderisine yorum yapan insanların azımsanmayacak kadarı Jarvis olarak Morgan Freeman'ı görmek istiyordu. Aktör, önceki günlerde sesini Waze için kiraladığından bu istek pek alışılmışın dışında değildi. Zuckerberg bu öneriyi Freeman’a götürdü ve Freeman bu isteği kabul etti. Henüz bir söylenti olmasa da, bu durum belki de ilerde Facebook tarafından çıkarılacak akıllı ev asistanı çağının başlangıcı olabilir. Gerçekleşmese bile hayal etmesi oldukça güzel değil mi? Zuckerberg bu projesi için “Amacım, yapay zekanın kapasitesini öğrenebilmekti. Yapay zeka konusunda insanlığın durumu olması gerekenden hala çok uzak, ama hızla ilerliyoruz. Karşıma çıkan zorluklar her zaman beklediğimden daha fazlasını öğrenmemi sağladı ve bu da bana Facebook mühendislerinin kullandığı tüm dahili teknolojilerin yanı sıra, ev otomasyonuna genel bir bakış sağlıyor” dedi.