Püf Noktaları Bahçede yemek yerken sineklerden nasıl kurtulursunuz?

Bahçede yemek yerken sineklerden nasıl kurtulursunuz?

16.07.2021 - 13:53 | Son Güncellenme:

Sinekler masanızın etrafında dönüyor ve dışarıda hayatınızı zorlaştırıyorsa, doğal ürünlerle onları korkutup uzaklaştırın. Örneğin, yemek masasına küçük bir bardak beyaz sirke koyun, ama aynı zamanda terasın her yerine: bu uçan böcekler güçlü kokudan çok rahatsız olur. Aynı şekilde, sineklerden kurtulmak için limon sardunya veya fesleğen gibi güçlü kokulara sahip bitkiler de yerleştirebilirsiniz.

Bahçede yemek yerken sineklerden nasıl kurtulursunuz

Bahçede yemek zamanı geldi. Sevdiklerinizle yıldızların altında güzel bir sofrada buluşmak gibisi var mı? Ama sinekler bu harika anları mahvedebilir. Gelin onları uzak tutma yollarına bakalım…

Haberin Devamı

1-Açıkta yiyecek bırakmayın

Yiyecek onları cezbeder, bu yüzden onu dışarıda bırakmamaya çalışın. Buzdolabında veya hava geçirmez kaplarda saklayabilirsiniz.

2-Açık çöp kutusu bırakmayın

Yemek gibi, çöp kutuları da böcekleri çekme eğilimindedir, özellikle içinde yiyecek kaldığında. Çöpünüzü düzenli olarak atın.

3-Elma sirkesi tuzağı yapın

Sinekleri bir tuzak kullanarak başka bir yere çekebilirsin. Elma sirkesini birkaç damla bulaşık deterjanı ile bir kapta karıştırın. Göreceksiniz, kokuya uzun süre dayanamayacaklar!

4-Süt ve şekerle tuzak yapın

Sirke kapanında olduğu gibi, süt ve şeker karışımı sinekleri çekecek ve olmasını istemediğiniz yerden uzaklaştıracaktır.

5-Durgun su bırakmaktan kaçının

Sinekleri çeken başka bir şey: durgun su! Onları çekmekten kaçınmak için, lavaboda veya bir bardakta çok uzun süre durgun su bırakmamaya çalışın.