Püf Noktaları Sararmış bir yatak nasıl temizlenir?

Sararmış bir yatak nasıl temizlenir?

08.07.2021 - 15:58 | Son Güncellenme:

Yataklar onları koruyan çarşaflara rağmen, hızla sararabilir. Yatağın kalitesinden bağımsız olarak zamanla sarımsı lekeler görünebilir. Bu lekeler kumaşa geçen terimizden kaynaklanmaktadır. Ayrıca güneşe maruz kalmak sarı lekelerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Ancak şilteyi atıp yeni bir modelle değiştirmeye gerek yok: birkaç günlük ürünle onu beyazlığına geri döndürebilirsiniz.

Sararmış bir yatak nasıl temizlenir

 

Sararmış bir yatak nasıl düzgün bir şekilde temizlenir? Doğal ürünlerle eski beyazlığına kavuşturmak için ipuçlarımızı takip edin!

Haberin Devamı

Bir yatak neden sararır?

Yatak örtüsüne ve onu koruyan çarşaflara rağmen yatağınız hızla sararabilir. Bu birkaç faktörden kaynaklanmaktadır. Her şeyden önce, geceleri düzenli olarak terleriz ve bu, yatakta olduğu kadar yastıklarda da sarı harelere neden olabilir. Ek olarak, güneşe maruz kalmak da yataklarınızın sararmasına neden olabilir. Bu nedenle, renk solmalarını önlemek istiyorsanız, yatağınızı özellikle doğrudan güneş ışığı altında “havalandırmamalısınız”.

Sararmış bir yatağı nasıl temizlersiniz?

Yatağınızın beyazlığını geri kazanmasına yardımcı olmak için soda kristalleri veya limon suyu gibi çok etkili doğal ürünler kullanabilirsiniz. Beyazlatmak için kabartma tozu veya sodyum perkarbonat da kullanabilirsiniz: bu maddeler su ile temas ettiğinde aktif oksijeni serbest bırakır. Yatağınıza gömülü kötü kokuları gidermek ve eski parlaklığına kavuşturmak için beyaz sirke ve uçucu yağların karışımını kullanın.

Haberin Devamı

Bir yatak ne sıklıkla değiştirilir?

Yatak düzenli olarak temizlense de yaklaşık olarak her 10 yılda bir model değiştirmeniz önerilir. Yatak takımını değiştirmek daha iyi uyumanızı sağlar. Gerçekten de yoğun bir dolgu, geceleri sırt ağrısını önlemeye yardımcı olur. Yatağınızı seçmek için şunları göz önünde bulundurmalısınız: Yatak boyutu, kişinin morfolojisi ve yatağın sertlik derecesi.