Dekorasyon Sabun Nasıl Yapılır?

Sabun Nasıl Yapılır?

Son Güncellenme:

.

Sabun Nasıl Yapılır

Banyolarınıza özel dokunuşlar katmak ve kullandığınız malzemelerin hijyen kalitesinden emin olmak istediğinizde, el yapımı sabunlar yapmak bir hayli eğlenceli ve tamamlayıcı duruma gelir. Kişisel tercihlerinize göre seçebileceğiniz koku ve aromalarla yapacağınız sabunlar hem sizlerin hem de misafirlerinizin fazlasıyla hoşuna gidecektir. Evde sabun yapımı, biraz uğraşlı olsa da aslında oldukça kolaydır. El işi mağazalarından alabileceğiniz sabun kitleriyle birlikte içine katabileceğiniz kokulu yağlar ve çiçeklerle sabun yapımına başlayabilirsiniz. Kendi yaptığınız sabunlarla güvenli bir şekilde yıkanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sabun yapımında ihtiyacımız olan malzemeler:

Sabun Nasıl Yapılır

- Eritmek için sabun bazı - Sabun kalıbı - Kokulu yağlar (tercihe bağlı) - Renklendiriciler (tercihe bağlı) - Tohumlar (tercihe bağlı)

Sabun yapımında kullanacağımız araç gereçler:

Sabun Nasıl Yapılır

- Cam kap veya ölçüm kabı - Mikrodalga - Karıştırıcı çubuklar - Dijital ölçek (tercihe bağlı)

Haydi işe koyulalım

Sabun Nasıl Yapılır

Kullanmak istediğiniz kalıba göre sabun miktarını ayarlayın. Sabun küplerini cam kalıba yerleştirip mikrodalga içine koyun. Sabun küplerinin erime aşamalarını 20 saniyede bir kontrol edin. Eritmek istediğiniz sabun küpü sayısı arttıkça, beklemeniz gereken zaman da artacaktır. Erimiş sabun küplerini mikrodalgadan çıkartın ve soğumasını bekleyin. Sabun küpleri hafifçe soğuduktan sonra, içerisine renklendirici ve koku ekleyerek yavaşça karıştırın. Hazırladığınız karışımı sabun kalıplarına dökün. Döktüğünüz karışımın üst tabakasındaki kabarcıkları yok etmek isterseniz, hafifçe alkol sürün. Sabununuzu tek renkli değil de karışık renkli yapmak istediğinizde, her seferinde dilediğiniz rengi katarak yukarıdaki aşamaları tekrarlayın. Renklerin birbirine karışmaması için, her katmanda yüzeyin biraz genleşmesini bekleyin. Sabunlarınızı kalıptan çıkartmak için tamamen kurumasını bekleyin. 8-10 saat boyunca bekletmek yeterli olacaktır. Sabununuz tamamen kuruduğunda, kalıptan çıkartmak için kenarlardan bastırın. Sabunun gevşemiş olan tarafını tutun ve kalıptan alın.

Haberin Devamı

Tohumlu sabun

Sabun Nasıl Yapılır

Farklı renkli sabun tabanlarını kullanarak, içlerine ekleyeceğiniz rahatlatıcı tohumlar ve farklı kokularla, çeşitli sabunlar ortaya çıkarabilirsiniz. Tohumları sabun eridiğinde içine konan renklendirici ve yağlardan sonra eklemeli ve karıştırmalısınız. Daha sonra soğutmaya bırakın, ve sabununuz hazır.

Sabuna şekil vermek

Sabun Nasıl Yapılır

Farklı şekillerde sabunlarınız olsun istiyorsanız, kalıplarınızın içlerine koymak için satın alabileceğiniz küçük şekilli (yıldızlı, hayvan figürlü vb) kalıplarla daha farklı şekillerde sabunlar elde edebilirsiniz.

Sabunları saklama

Sabunlarınızı kalıptan çıkardığınızda, özellikle koku eklediyseniz, kullanım aşamasına kadar plastik bir kalıba sarın. Yaptığınız sabunları güvenle kullanıp, sevdiklerinize de hediye edebilirsiniz. Bu sabunların yapım aşamasını ve içeriğini bildiğinizden dolayı daha iyi hissedecek ve yaparken çok eğleneceksiniz!