Güncel Sıdıka Dizisi Nerede Çekildi?

Sıdıka Dizisi Nerede Çekildi?

Son Güncellenme:

.

Sıdıka Dizisi Nerede Çekildi

Sıdıka dizisi 1997 yılında Show TV kanalında yayınlanmış bir Türk sit-com dizisidir. Dizi, Türkiye'de bugüne kadar gelmiş geçmiş en iyi komedi dizilerinden birisi olma özelliğini taşıyor. Dizinin senaristliğini Atilla Atalay yapmış, yapımcılığını ise Delta Film şirketi üstlenmiştir. Dizide ilkokul eğitimini tamamladıktan sonra liseye gönderilmeyen Sıdıka’nın hayatı işleniyor. Dizi genel olarak dört oyuncu etrafında şekilleniyor. Her bölüm farklı oyuncu ve konularla dizi zenginleştiriliyor.

Haberin Devamı

Sıdıka Dizisinin Konusu

Sıdıka Dizisi Nerede Çekildi

Dizinin konusu aslen Sinoplu olan Saka ailesinin günlük komik maceraları olarak özetlenebilir. Sıdıka her ne kadar okula gönderilmese de her bulduğu yazıyı okuyan, kendini çok iyi bir şekilde geliştirmiş, kenar mahallenin kendince en elit kızıdır. Yarı kaçık bir abi, sarhoş ve baskıcı baba ve Sıdıka’nın normal olmadığını düşünen, bir an önce onu evlendirmeye çalışan anne ile günleri eve kapalı bir şekilde geçiren Sıdıka için her yeni gün yeni bir maceradır.

Sıdıka Dizisinin Oyuncuları

Sıdıka Dizisi Nerede Çekildi

Diziye adını veren "Sıdıka Saka" karakterine Hasibe Eren can veriyor. Dışarıdan normal bir ev kızı gibi görünse de içinde farklı bir dünyada yaşayan, çok okuyan ve günlük yazan bir kızı canlandırıyor. Sıdıka’nın annesi Safiye Saka karakterini ise Füsun Demirel canlandırıyor. Aslında hepimizin bildiği ve aşina olduğu klasik bir ev hanımıdır kendisi. Hayatının tek amacı evimin huzuru bozulmasın, aman kocam sinirlenmesin, çocuklar bir evlenseydi de mürüvvetini görseydik şeklinde özetlenebilecek bir Türk kadını olarak karşımıza çıkıyor. Sıdıka’nın babası Zekeriya bir emlakçıdır. Karakter genel olarak sabırsız ve baskıcı bir baba modelini gözler önüne seriyor. İşten geldikten sonra yemek eşliğinde içip içip sızmasıyla ünlüdür. Karakter usta oyuncu Ali Erkazan tarafından canlandırılıyor. Samim, Sıdıka’nın bir baltaya sap olamamış yarı kaçık abisi olma özelliğini taşıyor. Karakter mahallede serseri gibi dolaşan, sürekli sevgili değiştiren bir profil çiziyor. Her fırsatta Sıdıka ile ağız dalaşına giren Samim, altta kaldığını anladığında Sıdıka’yı dövüyor. Karate ile uğraşmasıyla bilinir. Karakteri oyuncu Hakan Tanfer tarafından canlandırılıyor.

Haberin Devamı

Sıdıka Dizisi Nerede Çekildi?

Sıdıka Dizisi Nerede Çekildi

1997 yılında Delta Filmin yapımcılığını üstlendiği dizi İstanbul’un gece kondu mahallelerinin birisinde çekilmiştir. Dizi ilk yayınladığı 1997 yılında, her bölümü 20 dakika olacak şekilde yayınlanmıştır fakat daha sonra yeterli ilgiyi görmemiş ve yayından kaldırılmıştır. Yayından kaldırıldığı sürede kanal tarafından tekrarları sürekli verilmiştir. Dizinin tekrarları kendisinden çok daha fazla izlenmiş, yayınlandığı dönemden daha popüler bir hale gelmiştir. Bunun ardından 2003 yılında kadro hiç değiştirilmeden dizi yeniden çekilmiştir.