Dekorasyon UFO İstilasına Uğramış Gibi: San Zhi

UFO İstilasına Uğramış Gibi: San Zhi

Son Güncellenme:

.

UFO İstilasına Uğramış Gibi: San Zhi

Bazı yerlerin hikayesi, kendinden daha çok ön plana çıkar: San Zhi de bu yerlerden biri. Bir yer düşünün; ülkenin turizm gelirine katkı sağlaması umuduyla, farklı tasarımı ve özellikleriyle ön plana çıkarak dünyanın her yerinden ziyaretçileri kendine çekmesi için inşa ediliyor. Dikkat çekici tasarımı ve zengin kitlelere hitap eden kalitesiyle kısa sürede ülkeyi daha iyi bir yer haline getireceği düşünülüyor; fakat buna rağmen inşasına başlandıktan iki yıl sonra hayalet bir kasabaya dönüşmek zorunda kalıyor. San Zhi'ye hoş geldiniz!

Haberin Devamı

Umudun lanetli bir hikayeye dönüştüğü yer

UFO İstilasına Uğramış Gibi: San Zhi

Tayvan'da bulunan San Zhi kenti, dünya çapında 'Ufo Evler' olarak tanınan, inşa edilmeye başlandığı 1978 yılının tasarımlarına göre, zamanın ötesinde mimarisiyle dikkat çeken bir kent. Adını aldığı UFO benzeri daireleri ve yapısıyla dönemin en çok umut vadeden bölgelerinden biri olarak düşünülse de, kentin inşası, yaşanan aksilikler sonucu, dünya üzerinde birçok örnekte görüldüğü gibi yarım bırakılmak zorunda kalınmış. Günümüzde terk edilmiş ve ürpertici görünen hayalet kasabalardan birine dönüşen San Zhi, şimdilerde meraklılarının ve fotoğrafçıların rağbet gösterdiği bir yer haline gelmiş bulunuyor.

San Zhi'nin lanetli tarihi

UFO İstilasına Uğramış Gibi: San Zhi

Kentin inşasına 1978 yılında başlansa da, henüz yapılar ortaya bile çıkmamışken inşaat firması işi bırakarak projeden geri çekilmiş. Ardından başka firmalar ekibe dahil olsa da, hepsi bu projeden kaçarcasına uzaklaşmış. Bunun en büyük nedeni ise inşaat çalışmaları sırasında birçok iş kazasının meydana gelmesi ve ölümlerin yaşanması! Üstelik bu kazaların bir çoğu imkansız denebilecek şekillerde gerçekleşerek, kimsenin bu 'Ufo Evler' için çalışmayı göze alamayacağı bir hikaye meydana getirmiş. Zaman geçtikçe San Zhi'nin inşasına devam etmeye çalışmak neredeyse imkansızlaşmış. İş kazası ölümlerinin ve hatta intiharların ardından yatırımcı firmaların sırayla iflas etmesi, bu kazaların üzerine tuz biber olmuş ve projenin aksamasına ortam hazırlamış.

Haberin Devamı

Her şeyin sorumlusu olan heykel ve hayalet hikayesi

UFO İstilasına Uğramış Gibi: San Zhi

Gün geçtikçe San Zhi efsanesi, halk arasında dilden dile yayılarak hikayeye farklı bir boyut gelmesine ve bölgenin lanetli ilan edilmesine yol açmış. İnşaat çalışmalarında ölen kişilerin hayaletlerini duyduğunu ve gördüğünü anlatanlar, alanı hayaletli bir yer olarak mimlemiş. Bununla birlikte, inşaat çalışmaları sırasında bölgede bulunan toplu bir mezar da, bu hikayeyi destekleyerek daha ürpertici bir hale getirmiş. Tüm bunların sorumlusu ise birçok kişiye göre sadece bir ejderha heykeli! Bu evlerin inşasına başlamadan önce yıkılan beton ejderha heykelinin ruhunun, bölgeye musallat olduğuna inanan halk, tüm bunların o heykel yıkıldığı için gerçekleştiğine inanır olmuş. Yani bir zamanların umudu olan San Zhi, yıllar boyunca kimsenin önünden geçmeye bile cesaret edemediği bir yere dönüşmüş ve geçtiğimiz yıllarda yıkılmasına karar verilmiş.