Püf Noktaları Yatağınızın Altı Neden Yüksek Olmalı?

Yatağınızın Altı Neden Yüksek Olmalı?

Son Güncellenme:

.

Yatağınızın Altı Neden Yüksek Olmalı

Yatak odası, günün en çok sevilen saatlerinin geçirildiği ancak dekor olarak en az ilginin gösterildiği odalardan biridir. Bu odanın bir yaşam alanından çok, kısıtlı zaman geçirilen bir oda olarak görülmesi, genel olarak bu odalarda tekdüze bir görüntünün oluşmasına neden oluyor. Yatak odası denildiğinde akla dekor olarak bir yatak, kapağında muhakkak ayna olan bir giysi dolabı, bir makyaj masası ve halıdan oluşan bir kombin geldiğinden olsa gerek, genellikle yatak odaları depolama ve saklama alanları olarak düşünülüyor. Hal böyle olunca daha çok yer kazanmak ve daha çok eşyayı düzenleyebilmek için yüksek karyolalar değil, yerle bitişik bazalar tercih ediliyor. Ancak hem yatak altı temizleme açısından hem de daha ferah yaşam alanları oluşturabilmek için yüksek karyolalar daha kullanışlı oluyor. Peki yatak altı nasıl temizlenir? Püf noktaları nelerdir?

Haberin Devamı

Yatak altı temizleme kolaylığı

Yatağınızın Altı Neden Yüksek Olmalı

Yatak odası dekorunda yüksek karyolalar kullanmak, yatak altı temizleme açısından ev işlerini de kolaylaştırıyor. Ağır ev eşyalarından, özellikle kanepe ve yatak altının temizliği sırasında, bu mobilyaların hareket ettirilme zorunluluğu bir çok sakatlanmaya neden olabiliyor. Temizlik yapmayı seven kişilerin, ev temizliğini yatağın altını temizlemeden bitirmeleri beklenemez. Yere çok yakın olan bazaların altına, süpürge ve paspasla ulaşmak güç olduğundan, ister istemez yatağı hareket ettirme zorunluluğu ortaya çıkıyor. Oysa ki yüksek karyolalar sayesinde basit hareketlerle süpürge ve paspas aracılığıyla çok kısa sürede yatak odası temizliğini bitirmek mümkün oluyor.

Modern yatak odası dizaynları

Yatağınızın Altı Neden Yüksek Olmalı

Gün geçtikçe artan az eşya kullanma trendi ve oda tasarımında olabildiğince sade tercihlerde bulunma akımını siz de yatak odanızda uygulayabilirsiniz. Modern görünüme sahip yerden yüksek yatakların, yatak altı temizleme için sağladığı kolaylık dışında odanızda farklı bir çizgi yaratacağını göreceksiniz. Son dönemlerde bir çok firmanın ürettiği yüksek karyolalar, minimal kesimleri ve değişik renk seçenekleri ile yatak odası dekorunu çeşitlendirmenize yardımcı olacak.

Haberin Devamı

Daha az eşya daha ferah oda

Yatağınızın Altı Neden Yüksek Olmalı

21.yüzyılın sloganı olabilecek olan az eşya kullanımı, yatak odanızdaki gereksiz kalabalıktan kurtulmanıza ve bu odada daha kaliteli zaman geçirmenize yardımcı olacak. Oda içerisinde bulunan fazla eşyalar, gereksiz kalabalık, uyku kalitesini düşürdüğü gibi oda temizliğinin de daha zor olmasına neden olur. Bu nedenle odanızı ferahlatmaya yarayacak her türlü adımı atmaktan çekinmeyin. Uyku kalitesi demişken, yüksek yatakların yatak altı temizleme işinde olduğu gibi, sizi zemindeki tozlardan uzak tutarak daha rahat bir uyku çekmenize yardımcı olacağını biliyor muydunuz?